Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poh­joi­sen kan­san­edus­ta­jat vas­tus­ta­vat Oulun tie­lii­ken­ne­kes­kuk­sen lo­pet­ta­mis­ta – lii­ken­ne­mi­nis­te­ri Ha­ra­kal­le lä­he­tet­tiin kaik­kien al­le­kir­joit­ta­ma ve­too­mus

Vetoomuksessa ovat mukana kaikki pohjoisen eli Pohjois-pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakuntien kansanedustajat.

Kiiminki
Oulun tieliikennekus on saanut puolustajia pohjoisen kansanedustajista.
Oulun tieliikennekus on saanut puolustajia pohjoisen kansanedustajista.
Kuva: Pekka Peura


Pohjois-Suomen kansanedustajat vetoavat liikenneministeri Timo Harakkaan (sd.), että Oulun tieliikennekeskusta ei lopetettaisi, vaan sen toiminta voisi jatkua nykyisellään. Kansanedustajat eivät pidä keskuksen lopettamispäätöstä lainkaan perusteltuna.

Suomen tieliikenteen hallinnasta vastaava Fintraffic Tie ilmoitti viikko sitten, että tieliikennekeskustoiminta lopetetaan Oulussa kesäkuuhun 2022 mennessä perusteluna toimitilojen vuokrasuhteen päättyminen. Kansanedustajia huolestuttaa, että pohjoisen Suomen liikenteenhallinnan pitkäjänteinen yhteistyö vaarantuu, liikenteen toimivuus heikkenee ja liikenneturvallisuus huononee.

Heidän mielestään pohjoisessa on yli vuosikymmenen mittainen historia tiiviistä ja systemaattisesta liikenteenhallinnan viranomaisyhteistyöstä, jossa Oulun tieliikennekeskus on ollut keskiössä.

Vetoomuksessa ovat mukana kaikki Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun  kansanedustajat.