Oulun yliopisto: Pro­fes­so­ri teki po­lii­sil­le tut­kin­ta­pyyn­nön Oulun yli­opis­ton johdon toi­mis­ta

Pääkirjoitus: Tuntien odotus venyy vuo­ro­kau­sik­si – hoi­ta­ja­pu­las­ta tullut vaa­ral­li­nen ter­veys­ris­ki

Tilaajille

Poh­jois-Syy­rian kurdit ja PKK ovat isoim­mat kannot Na­to-kas­kes­sa – Toi­mit­ta­ja Tom Kank­ko­nen aavisti Turkin ja Suomen on­gel­ma­ken­tän jo Er­do­gan-kir­jas­saan

Turkin kovaotteinen presidentti Recep Tayyip Erdogan vaatii Suomelta ja Ruotsilta asioita, joita maiden on vaikea toteuttaa. Nato-jäsenyyden tielle on asettunut poikkiteloin Turkin mahtimies, jolle on ominaista puhua rajusti ja toisinaan myös kääntyä nopeasti. Tom Kankkonen näki Turkin ja Suomen suhteiden haasteet jo tietokirjassaan Erdoganista vuonna 2019.

Suomen ja Ruotsin valtuuskunnat on ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan lähetetty keskiviikoksi Ankaraan, missä on määrä ratkoa Turkin asettamia ehtoja Nato-hakemusten hyväksymiselle.

– Ymmärrämme, että Turkilla on omia terrorismiin liittyviä turvallisuushuoliaan. Uskomme, että nämä ongelmat voidaan ratkaista. Osa kysymyksistä saattaa olla myös sellaisia, jotka eivät liity suoraan Suomeen tai Ruotsiin, vaan enemmän muihin Nato-jäseniin, Haavisto kertoi Davosin talousfoorumissa uutistoimisto Reutersin mukaan.