Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alue ottaa käyt­töön uu­den­lai­sen verk­ko­pal­ve­lun, josta voi olla apua apu­vä­li­nei­den lai­naa­jal­le

Pohteen mukaan Pohjois-Pohjanmaan alueen noin 400 000 asukkaasta noin 20 000 ihmistä käyttää apuvälineitä, kuten rollaattoreja. Kuvituskuva.
Pohteen mukaan Pohjois-Pohjanmaan alueen noin 400 000 asukkaasta noin 20 000 ihmistä käyttää apuvälineitä, kuten rollaattoreja. Kuvituskuva.
Kuva: Iiro Kerkelä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde ottaa käyttöön uudenlaisen verkkopalvelun, joka koskee apuvälineitä. Kevään aikana käyttöön otettava  verkkopalvelu lajissaan ensimmäinen Suomessa.

Palse.fi-verkkoportaali otetaan käyttöön hyvinvointialueen asiakkaille vaiheittain kevään mittaan. Käyttäjä näkee portaalista lainaamiensa apuvälineiden tiedot ja voi esimerkiksi jatkaa niiden laina-aikaa, tehdä huoltopyyntöjä ja lähettää viestejä.

Hyvinvointialue odottaa uudistuksen parantavan palvelun laatua. Pohteen tiedotteen mukaan apuvälinelainaamon asiakaspalvelu on ollut sote-uudistuksen jälkeen ollut ruuhkautunut, sillä lainaamo on vastaanottaa jopa toistasataa puhelua päivässä.

– Usein kyseessä ovat yksinkertaiset laina-aikojen jatkamiseen liittyvät puhelut. Jatkossa asiakkaan ei tarvitse soittaa meille, vaan hän voi hoitaa apuvälineensä liittyvät asiat palse.fi-portaalissa koska tahansa. Tämä vähentää lainaamon puhelukuormitusta ja pääsemme paremmin keskittymään erikoisempiin tapauksiin, apuvälineyksikön vanhempi ammattimies Teijo Lehtonen tiedotteessa.

Lehtosen mukaan palvelun sähköisestä asioinnista hyötyvät myös asiakkaat, joille puheentuotto saattaa olla hankalaa, mutta jotka ovat tottuneet käyttämään erilaisia sähköisiä palveluita.

Pohjois-Pohjanmaan alueen yli 400 000 ihmisestä noin 20 000 käyttää perusliikkumiseen käytettäviä apuvälineitä, kuten rollaattoreja, pyörätuoleja, kyynärsauvoja tai sähkösäätöisiä sänkyjä.

– Palse.fi-portaalissa asiakas tai hänen asioitaan hoitava näkee kaikki apuvälineasiat helposti yhdestä paikasta. Sähköiset palvelut ovat nykyaikaa, ja kyseinen uudistus mahdollistaa ne myös apuvälineille, Lehtonen kertoo.

Pohteen mukaan Palse-palvelun käyttö ei vaadi erillisen sovelluksen lataamista ja toimii myös mobiilissa. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella, eli pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Oikaistu 10.3. kello 15.37: Toisin kuin jutussa aluksi sanottiin, apuvälineiden lainaaminen edellyttää paikalla asiointia.