Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maal­le on annettu hel­le­va­roi­tus – Il­ma­tie­teen laitos: Suomeen on saa­pu­mas­sa uusi kui­vuus­aal­to

Meteorologi Jari Tuovinen kertoo, että Venäjällä rajan tuntumassa majaileva korkeapaine hallitsee säätä nyt suuressa osassa Eurooppaa.

Pohjois-Pohjanmaalle on annettu hellevaroitus maanantaiksi ja tiistaiksi. Kuvituskuva.
Pohjois-Pohjanmaalle on annettu hellevaroitus maanantaiksi ja tiistaiksi. Kuvituskuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suomessa on alkamassa uusi helle- ja kuivuusjakso, ennustaa Ilmatieteen laitos. Korkeapaine maan itäpuolella ei ole hetkeen poistumassa, vaan jatkaa kuuman ilman kierrättämistä Siperiasta Suomeen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan on kuitenkin mahdollista, että loppuviikolla pieni matalapaine liikkuisi Suomen yli Venäjälle. Tämä toisi jonkin verran sateita lähinnä maan keskiosiin.

– Vaikuttaisivat olevan vähän samoja alueita, joilla kesäkuun kolme rajuilmaa, Ahti-, Paula- ja Aatu-myrskyt, nähtiin, meteorologi Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta toteaa.

– Maan etelä- ja itäosissa mahdolliset sateet jäisivät joka tapauksessa todella vähiin.

Suomessa ei ole heinäkuussa satanut vielä juuri lainkaan. Ainoastaan itä- ja kaakkoisrajalla on nähty muutamia pieniä sateita.

– Heinäkuu on kesäkuun tavoin alkanut todella lämpimänä. Käytännössä missään ei ole vielä satanut. Näyttäisi, että on alkamassa uusi kuivuus- ja hellejakso, Tuovinen tuumaa.

– Aalloista puhuminen kun on nykyään trendikästä muista yhteyksistä, sanottakoon, että Suomeen on nyt tulossa toinen aalto kuivuutta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.