Aluevaalit: Alue­hal­lin­non teh­tä­viä ei tule tehdä toi­sel­la kädellä hui­tais­ten

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Kolumni

Pet­ty­mys­ten aika

Korona on epätoivottu kaveri kenen tahansa joulupöytään, mutta faktaa on se, että melko moni joutuu tänäkin jouluna kestitsemään kutsumatonta vierasta.

Sanotaan, että lapsille on hyvä tuottaa pettymyksiä. Se on totta. Jokainen kokee pettymyksiä elämässään, ja niitä voi opetella käsittelemään vain kohtaamalla sellaisia jo nuorena.

Kirjoittaja on Forum24:n päätoimittaja.
Kirjoittaja on Forum24:n päätoimittaja.

Mutta kyllä kirpaisee lasten puolesta kovasti, kuinka paljon niitä pettymyksiä tässä ajassa täytyy tuottaa.

Odotettu koulun uintiviikko menee pipariksi flunssan vuoksi. Koulun iltapäiväkerhon kanssa ei voi lähteä elokuvateatteriin karanteenin takia.

Vaivalla valmisteltu koulun joulutapahtuma jää välistä. Hyvä kaveri ei pääsekään synttäreille nuhan takia. Synttärit joudutaan kokonaan siirtämään.

Lista siitä, millä tavoin ja miten paljon jokainen vanhempi on joutunut tuottamaan omalle lapselleen pettymyksiä korona-aikana on loputtoman pitkä.

On pohjattoman sydäntä särkevää kuunnella, kuinka lapsi itkee itsensä uneen, koska niin moni asia on jäänyt välistä.

Epäreilua, lapsi sanoo. Ja siltä se itsestäkin tuntuu.

Korona on epätoivottu kaveri kenen tahansa joulupöytään, mutta faktaa on se, että melko moni joutuu tänäkin jouluna kestitsemään kutsumatonta vierasta. Voi vain toivoa, että vierailu on lyhyt ja pahimmilta konflikteilta vältytään.

”Sitten kun” -ajattelijoita parjataan usein siitä, että he unohtavat elää hetkessä, mutta näin korona-aikana on mielestäni erityisen tärkeää pystyttää pilvilinnoja.

Juuri nyt väsyttää elää hetkessä.

Elän mieluummin siinä tulevassa, jossa jokaista sosiaalista kontaktia ei tarvitse pelätä. Jossa lapset saavat olla huolettomia, eikä jokaisesta aivastuksesta tarvitse työntää traumatisoivaa tikkua nenään.

Viime uudenvuoden kynnyksellä huokaisin ja totesin, että yhtä huonoa vuotta ei voi olla edessä, mutta ei tämä kuluva vuosi kyllä paljon häviä edeltäjälleen.

Rokotukset sentään saatiin käyntiin.

Suojaa itsesi ja lähimmäisesi pahalta tautimuodolta. Sillä niin suurta pettymystä ei lapselle olekaan kuin se, jos äiti tai isä ei enää palaakaan sairaalasta takaisin kotiin.