Pe­sä­pal­lo­liit­to päätti siirtää miesten ja naisten Su­per­pe­sik­sen aloi­tus­ta kol­mel­la vii­kol­la – "Tou­ko­kuun ti­lan­net­ta ei pysty kukaan vielä tarkoin en­nus­ta­maan"

Kauden piti alkaa alkuperäisen suunnitelman mukaan toukokuun alussa, mutta avausottelut siirtyivät pelattavaksi 28. toukokuuta

Kempeleen Kirin naiset joutuvat odottamaan kauden alkua suunniteltua pidempään.
Kempeleen Kirin naiset joutuvat odottamaan kauden alkua suunniteltua pidempään.
Kuva: Jukka Leinonen/Arkisto

Pesäpalloliitto on päättänyt siirtää miesten ja naisten Superpesis-kausien alkua kolmella viikolla.

Kauden piti alkaa alkuperäisen suunnitelman mukaan toukokuun alussa, mutta avausottelut siirtyivät pelattavaksi 28. toukokuuta. Runkosarjan suunnitellut ottelumäärät ja pudotuspelien rakenne pysyvät aikataulumuutoksesta huolimatta ennallaan.

– Toukokuun tilannetta ei pysty kukaan vielä tarkoin ennustamaan. Mahdollisuus ainakin katsomorajoituksiin on olemassa. Ajatuksena on, ettei varsinkaan tyhjille katsomoille pelaaminen ole taloustilanteen kannalta mahdollista, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoo tiedotteessa.

Pesäpalloliitto seuraa tarkasti epidemiatilanteen kehittymistä ja viranomaisten tiedotusta. Siirrettyjen otteluiden pelipäivät julkaistaan 6. toukokuuta.

Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lammisen mukaan miesten runkosarja päättyy 24. elokuuta, naisten runkosarja puolestaan saadaan päätökseen kahta päivää aiemmin.

– Pääsääntöisesti otteluohjelma pysyy muuttumattomana. Alkukaudesta pelattaviksi tarkoitetut ottelut siirretään runkosarjan loppuun ja otteluohjelman sisälle. Seuraamme huhtikuun ajan myös kesän tapahtumien toteutuspäätöksiä ja pyrimme saamaan siirrettäville otteluille parhaat mahdolliset päivät käyttöön, Lamminen toteaa.

Pohjoispohjalaisista seuroista Kempeleen Kiri on mukana miesten ja naisten Superpesiksessä sekä Pattijoen Urheilijat miesten pääsarjassa.

Muiden sarjojen osalta kilpailukauden aloitukseen ei tehdä muutoksia. Valmistelutyö eri skenaarioiden varalle kuitenkin jatkuu.

Juttua korjattu tiistaina kello 19.21: pohjoispohjalaisista seuroista myös Pattijoen Urheilijat on mukana miesten Superpesiksessä.