Palkanmaksu: OYSin lää­kä­reil­le liikaa mak­set­tu­ja palk­ko­ja ei peritä ta­kai­sin

Energiansäästö: Oulu säästää mer­kit­tä­väs­ti sam­mut­ta­mal­la kou­lu­jen il­man­vaih­don yöllä

Pohde: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pekka Haa­vis­tol­ta uutta Na­to-tie­toa: Suomi tarttui vii­py­mät­tä Turkin pre­si­den­tin lau­sun­toon, että Suomen jä­se­nyys olisi mah­dol­lis­ta hy­väk­syä ennen Ruotsia

Ulkoministeri Pekka Haavisto sanoi hetki sitten, että kysymyksessä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden käsittelystä Suomi ei ole päätöksentekijä. Asia ei ole meidän käsissämme, vaan Turkin kannoista määrää Turkki.

Suomen ja Ruotsin yhteinen Nato-matka on erkaantumassa eritahtiseksi. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vasemmalla) kertoi uudesta käänteestä Nato-tiehemme hetki sitten. Kuva Haaviston aiemmasta tapaamisesta Yhdysvaltojen ja Ruotsin kollegojen kanssa.
Suomen ja Ruotsin yhteinen Nato-matka on erkaantumassa eritahtiseksi. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vasemmalla) kertoi uudesta käänteestä Nato-tiehemme hetki sitten. Kuva Haaviston aiemmasta tapaamisesta Yhdysvaltojen ja Ruotsin kollegojen kanssa.
Kuva: SHAWN THEW

Suomen Nato-jäsenyyden tavoittelu on saattanut liikahtaa hivenen eteenpäin – mutta tarkoista yksityiskohdista ei ole varmuutta. Suomen tavoitteena on edelleen liittyä yhdessä Ruotsin kanssa puolustusliittoon, mikä monen lähteen mukaan on myös yleinen tavoitetila Nato-maissa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi maanantaina lehdistölle Helsingissä, että Suomen Nato-jäsenyyden aikataulua on parempi olla arvioimatta. Hyvänä hän piti kuitenkin keskustelun viriämistä nyt ratifioinneista.

Lännen Median kysymykseen eritahtisen etenemisen mahdollisuudesta suhteessa Ruotsiin Haavisto vastasi, että Turkin päätökset eivät ole Suomen, vaan Turkin omissa käsissä. Suomi on jättänyt yhdessä Ruotsin kanssa jäsenyyshakemuksensa Naton jäsenmaiden ratifioitavaksi, mutta Haaviston vastauksen perusteella Turkki ja Unkari tekevät asiassa omat päätöksensä. Muut 28 jäsenmaata ovat ratifioineet sekä Suomen että Ruotsin.

Lue myös: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Haavisto ei tässä yhteydessä sulkenut aivan suorasanaisesti pois liittymistä jo ennen Ruotsia, mutta hän korosti, ettei Suomi missään tapauksessa ole liittymässä Natoon ilman Ruotsia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.