Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Pa­lau­te­ky­se­lyt ker­toi­vat karua kiel­tään Oulun lu­kioi­den uu­dis­tuk­sis­ta, kor­jaus­liik­kei­tä luvassa – "On tullut liikaa muu­tok­sia ly­hyes­sä ajas­sa", arvelee lu­kio­joh­ta­ja

Päättöviikkoon ollaan tekemässä muutoksia saman tien, oppituntien pituudesta taas pyydetään kouluilta vielä lausunnot.

Elokuusta lähtien Oulun lukioissa on opiskeltu 95-minuuttisilla oppitunneilla, joita on päivän aikana enintään neljä. Arkistokuva Raksilan koulukiinteistöstä.
Elokuusta lähtien Oulun lukioissa on opiskeltu 95-minuuttisilla oppitunneilla, joita on päivän aikana enintään neljä. Arkistokuva Raksilan koulukiinteistöstä.
Kuva: Tiina Wallin

Oulun lukioissa tänä syksynä käyttöön otetut 95-minuuttiset oppitunnit ja uudenlainen päättöviikko ovat nostattaneet kritiikkiä. Sekä lukioiden opetussuunnitelman toteutumista koordinoiva ohjausryhmä että Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ovat toteuttaneet syksyn aikana omat palautekyselynsä uudistuksesta.

OAJ:n Oulun paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Timo Kettunen, mitä kyselynne kertoi?

– Kysyimme kysymyksiä, jotka peilaavat tilannetta siihen, miten työnantaja perusteli muutosta. Kun esimerkiksi kerrottiin, että työpäivän rakenne rauhoittuu, kysyimme, kokeeko jäsen, että näin on tapahtunut. Kysymyksestä riippuen noin 75–80 prosenttia vastasi, että se, mitä tavoiteltiin, ei ole toteutunut. Neljä viidesosaa vastaajistamme siis koki muutoksen voimakkaan kriittisesti. Se on hyvin selkeä viesti.