Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Pai­net­tu­jen sa­no­ma­leh­tien il­mes­ty­mi­nen Suo­mes­sa on uhat­tu­na akuutin pa­pe­ri­pu­lan vuoksi – Kaleva Median lehtien kriit­ti­nen raja lä­hes­tyy kesällä

Paperipulan kestoa on hyvin vaikea ennustaa. Taustalla ovat UPM:n maratonpituiseksi venynyt lakko ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Painettujen sanomalehtien ilmestyminen voi olla jo lähiviikkoina uhattuna, arvioi Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg. Syynä on akuutti lehtipaperin pula.

Ongelman taustalla ovat lehtipaperin kysynnän ja tarjonnan epätasapaino, metsäteollisuusyhtiö UPM:n pitkittynyt lakko sekä Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Useat mediatalot ovat tarvinneet Holmbergin mukaan tavallista enemmän venäläistä lehtipaperia paikkaamaan UPM:n lakon jättänyttä aukkoa paperintuotantoon.

– Venäjän hyökättyä Ukrainaan mediayritykset ovat päättäneet lopettaa venäläisen paperin käytön. UPM:n lakon jatkuessa voimme olla pian todella isoissa ongelmissa, Holmberg sanoo.

Noin viidesosa suomalaisista sanomalehdistä painettiin Holmbergin mukaan venäläisellä paperilla ennen UPM:n lakon alkamista.

Medialiitto on media-alan ja graafisen teollisuuden yritysten etujärjestö.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.