Kuvagalleria: Linnan juhlien säih­ket­tä Kalevan kuvissa – katso kuinka poh­jois­suo­ma­lai­set edus­ti­vat Lin­nas­sa

Kysely: Vär­jö­tel­lään­kö teillä kyl­mäs­sä ja käydään no­peas­ti vii­leäs­sä suih­kus­sa? – Vastaa Kalevan suureen säh­kön­sääs­tö­ky­se­lyyn

Luitko jo tämän: Li­min­kaan juuri muut­ta­nut Iikka Kivi joutui luo­pu­maan tai­tei­li­jai­den­ti­tee­tis­tään, kun keikat lop­pui­vat kuin seinään

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Pai­kal­li­nen festari palaa Pi­ki­saa­reen vuosien jälkeen – Pikipop pitenee kak­si­päi­väi­sek­si

Vaihtoehtomusiikkia tarjoileva Pikipop-festivaali palaa alkusijoilleen Pikisaareen. Lisäksi festivaali pitenee kaksipäiväiseksi, ja ohjelmistoon tulee konserttien lisäksi runonlausuntaa, ympäristötaidetta sekä musiikkivideojukeboksi.

Kahdeksan vuotta sitten perustettu Pikipop järjestetään Pikisaaressa Vanhan Villatehtaan ympäristössä 17.-18. kesäkuuta. Mukana on paikallisten nousevien yhtyeiden lisäksi valtakunnallista mainetta keränneitä indieartisteja.

Festivaalin järjestää Rotos ry, joka on oululaisen elävän musiikin yhdistys. Yhdistyksen tavoite on Pikisaaren kehittäminen tapahtumapaikkana Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta varten. Oulun kaupungin sivistys ja kulttuuripalvelut, Suomen Kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus tukevat yhdistystä.

Pikipop tekee yhteistyötä ympäristötaidepolku Pikisen Polun kanssa: ympäristötaidetta nähdään festivaalialueen sisällä ja läheisyydessä, ja Pikipop on tukenut Pikistä Polkua materiaalihankinnoissa.

Myös paikallista kaupunkikulttuuria edistävä yhdistys Oulu Urban Culture (OUC) on tukenut Pikipopin järjestelyjä. OUC on tunnettu muun muassa Kelluva lava -projektista sekä Titta på Tuira -korttelijuhlasta.

Festareilla on tarjolla paikallisten Hailuodon Panimon Mallassaunan sekä Winebar Kurkelan tarjoiluja.