Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pai­kal­li­nen festari palaa Pi­ki­saa­reen vuosien jälkeen – Pikipop pitenee kak­si­päi­väi­sek­si

Vaihtoehtomusiikkia tarjoileva Pikipop-festivaali palaa alkusijoilleen Pikisaareen. Lisäksi festivaali pitenee kaksipäiväiseksi, ja ohjelmistoon tulee konserttien lisäksi runonlausuntaa, ympäristötaidetta sekä musiikkivideojukeboksi.

Kahdeksan vuotta sitten perustettu Pikipop järjestetään Pikisaaressa Vanhan Villatehtaan ympäristössä 17.-18. kesäkuuta. Mukana on paikallisten nousevien yhtyeiden lisäksi valtakunnallista mainetta keränneitä indieartisteja.

Festivaalin järjestää Rotos ry, joka on oululaisen elävän musiikin yhdistys. Yhdistyksen tavoite on Pikisaaren kehittäminen tapahtumapaikkana Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta varten. Oulun kaupungin sivistys ja kulttuuripalvelut, Suomen Kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus tukevat yhdistystä.

Pikipop tekee yhteistyötä ympäristötaidepolku Pikisen Polun kanssa: ympäristötaidetta nähdään festivaalialueen sisällä ja läheisyydessä, ja Pikipop on tukenut Pikistä Polkua materiaalihankinnoissa.

Myös paikallista kaupunkikulttuuria edistävä yhdistys Oulu Urban Culture (OUC) on tukenut Pikipopin järjestelyjä. OUC on tunnettu muun muassa Kelluva lava -projektista sekä Titta på Tuira -korttelijuhlasta.

Festareilla on tarjolla paikallisten Hailuodon Panimon Mallassaunan sekä Winebar Kurkelan tarjoiluja.