Luonto: Uha­na­lai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­tey­ri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Päih­teet vaa­li­asee­na – riip­pu­vuus­käyt­täy­ty­mi­sen ydintä ei ym­mär­re­tä

”Addiktio ei parane tuomioilla”, mainitsi A-Klinikkasäätiön toimitusjohtaja (Kaleva 17.3.) puolustaen poliitikkojen vaalivaatimusta käyttöhuoneista, kannabiksen vapauttamisesta ja alkoholin tuomisesta päivittäistavarakauppaan.

Kaupan halu tehdä alkoholista päivittäistavara on helppo ymmärtää, mutta päättäjiksi pyrkiviltä ehdokkailta ja ammattilaisilta odottaisi enemmän vastuuta. Edes sen sanomista ääneen, että jo nyt uusi uljas sotemme tukkeutuu ja työllistyy mitä suurimmassa määrin päihteiden käytön ja sen kautta vääristyneiden elintapojemme seurauksia ”hoitaessaan”. Ovatko äänet niin kalliita, vai emmekö ymmärrä riippuvuuskäyttäytymisen ydintä ja syntymekanismia?

"Päivittäistavaraluonteinen 'kohtuukäyttö' tuottaa riippuvuuden paljon nopeammin kuin suuretkaan juhlat Alkosta vähän harvemmin haettuina."

Riippuvuuden taustalla on aina se, että ihminen yrittää tehdä sellaista, mikä ei ole hänelle mahdollista tuhoamatta samalla itseään, tai saada toiminnastaan jotakin sellaista, mitä siitä ei ole mahdollista  saada.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.