Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

OYSin hoi­ta­jat voivat jäädä jopa ilman palkkaa tou­ko­kuus­sa – työn­an­ta­ja vetoaa tek­ni­siin syihin

Hoitajalakon aikana tehdyt suojelutyötunnit on kirjattu paperille. Nyt työnantaja siirtää yli 22 000 työvuoroa yksitellen palkanmaksujärjestelmään.

Moni Oulun yliopistollisen sairaalan sairaanhoitajista on jäämässä lakon vuoksi ilman puolen kuukauden palkkaa. OYS ilmoitti maanantaina, että se ei aio maksaa hoitajien lakon aikana 1.–14. huhtikuuta tehtyjä suojelutöitä sovittuna palkanmaksupäivänä, vaan aikaisintaan toukokuun lopussa.

Maanantaina 3. toukokuuta päivätyn ilmoituksen mukaan suojelutyössä tehdyt työvuorot voidaan tallentaa palkanmaksuun vasta sen jälkeen, kun työtaisteluihin liittyvät poissaolot on tallennettu. Poissaoloja tallennetaan parhaillaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilöstöpalveluissa. Suojelutyössä tehtyjen työvuorojen määrä on noin 22 000 ja kaikki tallennukset tehdään yksitellen.

Tehyn Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin pääluottamusmiehen Jukka Kannon mukaan työnantajan päätös aiheuttaa merkittäviä taloudellisia ongelmia suojelutyötä tehneille työntekijöille.

Moni hoitajista on tehnyt jopa kaikki lakon aikaiset työvuoronsa suojelutyönä, eikä näin ollen ole saanut Tehyn lakkoon osallistuneille hoitajille maksamia lakkoavustuksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.