Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

OYSin hoi­ta­jat voivat jäädä jopa ilman palkkaa tou­ko­kuus­sa – työn­an­ta­ja vetoaa tek­ni­siin syihin

Hoitajalakon aikana tehdyt suojelutyötunnit on kirjattu paperille. Nyt työnantaja siirtää yli 22 000 työvuoroa yksitellen palkanmaksujärjestelmään.

Moni Oulun yliopistollisen sairaalan sairaanhoitajista on jäämässä lakon vuoksi ilman puolen kuukauden palkkaa. OYS ilmoitti maanantaina, että se ei aio maksaa hoitajien lakon aikana 1.–14. huhtikuuta tehtyjä suojelutöitä sovittuna palkanmaksupäivänä, vaan aikaisintaan toukokuun lopussa.

Maanantaina 3. toukokuuta päivätyn ilmoituksen mukaan suojelutyössä tehdyt työvuorot voidaan tallentaa palkanmaksuun vasta sen jälkeen, kun työtaisteluihin liittyvät poissaolot on tallennettu. Poissaoloja tallennetaan parhaillaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilöstöpalveluissa. Suojelutyössä tehtyjen työvuorojen määrä on noin 22 000 ja kaikki tallennukset tehdään yksitellen.

Tehyn Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin pääluottamusmiehen Jukka Kannon mukaan työnantajan päätös aiheuttaa merkittäviä taloudellisia ongelmia suojelutyötä tehneille työntekijöille.

Moni hoitajista on tehnyt jopa kaikki lakon aikaiset työvuoronsa suojelutyönä, eikä näin ollen ole saanut Tehyn lakkoon osallistuneille hoitajille maksamia lakkoavustuksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.