Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­ri­ele­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Oulussa ope­tet­tiin ai­kui­sia maa­han­muut­ta­jia pyö­räi­le­mään –  ­mo­nel­la Suomeen muut­ta­neel­la ei ole aiempaa ko­ke­mus­ta pyö­räi­lys­tä

Pyöräilyn opettaminen aikuisille vaatii erilaisia metodeja kuin lasten, sillä aikuisilla voi liittyä opetteluun paljon enemmän pelkoa.

Dalia Abu Laban (vas.) ja Nathalia Katsivalis ovat kokeilleet pyöräilyä myös aiemmin, mutta kokivat tarvitsevansa lisää opetusta pyöräilyyn.
Dalia Abu Laban (vas.) ja Nathalia Katsivalis ovat kokeilleet pyöräilyä myös aiemmin, mutta kokivat tarvitsevansa lisää opetusta pyöräilyyn.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Torstai-iltapäivänä Ainolan puistoon on kokoontunut reilun kymmenen maahanmuuttajan joukko, joista kaikilla on sama tavoite: oppia pyöräilemään. Käynnissä on Pyöräliiton järjestämän Maahanmuuttajat pyörille -hankkeen kurssi, jonka avulla on koulutettu jo noin tuhat maahan muuttanutta aikuista pyöräilyn pariin ympäri Suomea.

– Hanke sai alkunsa nelisen vuotta sitten, kun huomattiin, että monet aikuiset maahanmuuttajat, etenkin naiset, ovat pyöräilytaidottomia ja heidän on vaikeaa oppia pyöräilemään.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.