Oulun yliopisto: Pro­fes­so­ri teki po­lii­sil­le tut­kin­ta­pyyn­nön Oulun yli­opis­ton johdon toi­mis­ta

Pääkirjoitus: Tuntien odotus venyy vuo­ro­kau­sik­si – hoi­ta­ja­pu­las­ta tullut vaa­ral­li­nen ter­veys­ris­ki

Tilaajille

Oulussa ope­tet­tiin ai­kui­sia maa­han­muut­ta­jia pyö­räi­le­mään –  ­mo­nel­la Suomeen muut­ta­neel­la ei ole aiempaa ko­ke­mus­ta pyö­räi­lys­tä

Pyöräilyn opettaminen aikuisille vaatii erilaisia metodeja kuin lasten, sillä aikuisilla voi liittyä opetteluun paljon enemmän pelkoa.

Dalia Abu Laban (vas.) ja Nathalia Katsivalis ovat kokeilleet pyöräilyä myös aiemmin, mutta kokivat tarvitsevansa lisää opetusta pyöräilyyn.
Dalia Abu Laban (vas.) ja Nathalia Katsivalis ovat kokeilleet pyöräilyä myös aiemmin, mutta kokivat tarvitsevansa lisää opetusta pyöräilyyn.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Torstai-iltapäivänä Ainolan puistoon on kokoontunut reilun kymmenen maahanmuuttajan joukko, joista kaikilla on sama tavoite: oppia pyöräilemään. Käynnissä on Pyöräliiton järjestämän Maahanmuuttajat pyörille -hankkeen kurssi, jonka avulla on koulutettu jo noin tuhat maahan muuttanutta aikuista pyöräilyn pariin ympäri Suomea.

– Hanke sai alkunsa nelisen vuotta sitten, kun huomattiin, että monet aikuiset maahanmuuttajat, etenkin naiset, ovat pyöräilytaidottomia ja heidän on vaikeaa oppia pyöräilemään. Aloimme kehittämään sellaisia metodeja, joilla aikuisia voitaisiin opettaa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Federico Ferrara.