Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Oulussa kol­man­siin ko­ro­na­ro­ko­tuk­siin tulee jat­kos­sa varata aika – an­nos­vä­liä ly­hen­ne­tään THL:n suo­si­tuk­sen mu­kai­ses­ti

Kolmanteen rokotukseen tullessa tulee jatkossa varata aika, tiedottaa Oulun kaupunki.

Rokotuskäytännöt muuttuvat THL:n ohjeistuksen mukaisesti ja nyt tietyt ryhmät voivat hakea kolmannen rokoteannoksen jo 3–4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Lyhyempi rokotusväli koskee 60 vuotta täyttäneitä sekä riskiryhmäläisiä, jotka ovat rokotuksissa etusijalla.

Alle 60-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, voivat hakea kolmannen annoksen 4–6 kuukauden kuluttua toisesta rokotteesta. Aiempi suositus oli, että rokotusväli olisi kaikilla edellä mainituilla ryhmillä 5–6 kuukautta.

Kaupungilta tiedotetaan, että jo varattuja koronarokoteaikoja ei tarvitse perua, vaan voi saapua normaalisti rokotettavaksi.

Ajan voi varata kaupungin nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse numerosta 08 558 41415. Puhelinajanvaraus on auki maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.

Ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen voi edelleen hakea ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä. Myös työterveyshuollot valmistautuvat parhaillaan rokottamaan asiakkaitaan ja tiedottavat tästä erikseen.