Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun yli­opis­ton kas­va­vien vuok­rien on­gel­maan on löy­det­tä­vä keinot muualta kuin kam­puk­sen ha­jot­ta­mi­ses­ta

Linnanmaan pitkäjänteisesti rakennettu monitieteellinen kampus tarjoaa pohjoismaiden mittakaavassa ainutlaatuisen kilpailuedun.

Jos olisin kaikkivoipa oululainen mahtinainen, sijoittaisin koko yliopiston Oritkariin ja siirtäisin sellua ja kartonkia tahkoavan tehtaan piirun verran pohjoisemmaksi. Muuan muassa tällaista visioimme aiemmin Oulun suistovisiotyöryhmässä.

Näin yliopisto sijaitsisi paitsi tutkimusta, innovaatioita ja opiskelijoita inspiroivalla alueella, myös kaupungin keskustan läheisyydessä sekä paremmin lentokentän ulottuvilla mahdollistaen kansainvälisten asiantuntijoiden ja liike-elämän edustajien vierailut.

Tämä visio samoin kuin nyt suunniteltu lähes puolen miljardin euron keskustakampusvisio tulevat maksamaan veronmaksajille summia, joille on mahdotonta löytää perusteita nykytilanteessa. Kustannuksiin tulee laskea myös nykykampukselle jo tehtyjen tila- ja infrainvestointien aiheuttamat kustannukset, jotka nyt jäävät ulosmittaamatta.

Tutkimusten mukaan yliopiston etäisyys keskustasta ei myöskään ole peruste hakijan opiskelupaikan valinnassa, johon vaikuttavat ensisijaisesti koulutusala, lähin yliopisto kotiin nähden sekä yliopiston koulutuksen ja tutkimuksen taso sekä maine.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.