Radio Kaleva: Kärpät kohtaa Tap­pa­ran, kuun­te­le se­los­tus suorana tästä

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­nen Jaakko Tai­val­oja tietää, miten tiu­kas­sa huu­me­nuo­ren leima on – siksi hän auttaa nyt muita

Kolumni: So­ti­laal­li­nen tur­val­li­suus ei voi olla tabu jour­na­lis­mis­sa

Oulun yli­opis­ton 6G-tut­ki­muk­ses­ta vas­taa­va pro­fes­so­ri sai kaksi mer­kit­tä­vää ni­mi­tys­tä Ja­pa­niin

Professori Matti Latva-aho on tutkinut langattomia tietoliikenneyhteyksiä 30 vuotta. Arkistokuva.
Professori Matti Latva-aho on tutkinut langattomia tietoliikenneyhteyksiä 30 vuotta. Arkistokuva.
Kuva: Leinonen Jukka

Oulun yliopiston professori Matti Latva-aho on saanut kaksi merkittävää nimitystä Japaniin, kerrotaan yliopisto tiedotteessa.

Latva-aho on Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimuskokonaisuuden johtaja. Hänet on nimitetty Tokion yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun ensimmäiseksi Global Research Fellow’ksi sekä Japanin sisä- ja viestintäministeriön hallinnoiman Beyond 5G -konsortion neuvoa-antavan toimikunnan jäseneksi.

6G Flagship ja Beyond 5G -konsortio allekirjoittivat jo aiemmin kesällä keskinäistä yhteistyötä koskevan sopimuksen. Japanissa tehtiin keväällä päätös investoida kaksi miljardia dollaria 6G-teknologioiden kehittämiseen.

– Pidän näitä nimityksiä erinomaisena mahdollisuutena tiivistää keskinäistä yhteistyötämme sekä samalla vauhdittaa myös globaalia 6G-kehitystä. Olen ilahtunut myös siitä, kuinka työmme 6G Flagshipissä huomioidaan tälläkin tavalla, Latva-aho sanoo tiedotteessa.

Latva-aholla on 30 vuoden kokemus langattomien tietoliikenneyhteyksien tutkimuksesta.