Työtaistelut: Kaupan alan lakko sulkee kaksi Oulun isointa Prismaa – Ci­ty­mar­ke­tien au­ki­olo­ai­ko­ja ly­hen­ne­tään

Pääkirjoitus: Tuhoisa maan­jä­ris­tys panee Er­doğa­nin luot­ta­muk­sen koet­teel­le mutta voi myös lientää kan­sain­vä­li­siä suh­tei­ta

Luitko jo tämän : Kui­va­jää­tä val­mis­ta­nut nuori työn­te­ki­jä löy­det­tiin kuol­lee­na Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Oulun yli­opis­tol­li­sen sai­raa­lan ra­ken­nus­hank­kee­seen ha­lu­taan teoksia Poh­jois–­Suo­men am­mat­ti­tai­tei­li­joil­ta – haku auki elokuun loppuun

Oulun yliopistollinen sairaala (OYS) etsii pohjoissuomalaisia ammattitaiteilijoita mukaan uuden yliopistosairaalan rakennushankkeeseen portfoliohaulla, tiedottaa Pohjois–Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP).

Haun kohteena on kolme teoskohdetta, jotka sijoittuvat uuden sairaalan A– ja B–rakennusten päätyjulkisivuihin ja pääauloihin.

– Maamerkkiteosten halutaan olevan oivaltavia, älykkyyttä ja inhimillisyyttä viestiviä sekä teemallisesti pohjoisuuteen yhdistyviä, taidesuunnittelija Tarja Kekäläinen kertoo tiedotteessa.

Taidehankinnoista päättävä PPSHP:n taide– ja kulttuurityöryhmä toivoo esimerkkejä niin perinteisistä kuin uudemmista toteutusmuodoista, esimerkiksi käsite–, ääni– ja valotaiteesta.

Kekäläisen mukaan kulttuuri ja taide ovat uudessa sairaalassa osa hyvää hoitoa ja hoitoympäristöä. Taiteella ja kulttuurilla halutaan tukea myös sairaalan henkilöstön hyvinvointia.

– Kulttuuri ja taide tekevät sairaalasta myös helpommin lähestyttävän – jo aulassa välittyy tunne siitä, että olet hyvissä käsissä, Kekäläinen sanoo tiedotteessa.

– Luovat työskentely- ja toimintatavat osaltaan edesauttavat potilaan ja asiakkaan empaattista kohtaamista, yhteistä oppimista ja yhteisöllisyyden arvostamista.

Maamerkkiteosten lisäksi taide näkyy uudessa sairaalassa esimerkiksi eri kerrosten seinille tuotettavassa grafiikassa.

Portfoliohakuun voivat osallistua Pohjois–Pohjanmaan, Keski–Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella syntyneet tai kirjoilla olevat ammattitaiteilijat. Haku on auki 9.–30.8.2021 välisenä aikana.