Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Juuri nyt: Oulun yli­opis­to on val­lat­tu vas­ta­lau­see­na hal­li­tuk­sen leik­kauk­sil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Oulun Yli­opis­to ja PPSHP laa­ti­vat sel­vi­tyk­sen oma­lää­kä­ri­mal­lis­ta: "Hoidon jat­ku­vuu­del­la on mer­kit­tä­vä myön­tei­nen vai­ku­tus"

Oulun yliopisto ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri laativat valtakunnallisen selvityksen omalääkärimallista.

Sosiaali- ja terveysministeriön tilaaman selvityksen tavoitteena on arvioida ja kuvata, miten omalääkärimalli olisi mahdollista toteuttaa yhdessä kiristyvän perustason hoitotakuun kanssa.

Selvitystyön tekee Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikkö yhteistyössä Oulun yliopiston Väestöterveyden tutkimusyksikön kanssa.

– Uusien, toimintaansa rakentavien hyvinvointialueiden merkittävimpiä tehtäviä on luoda perusterveydenhuoltoon hoidon jatkuvuutta ja saatavuutta varmistava malli, toteaa tiedotteessa selvitystyön projektipäällikkö, yleislääketieteen professori Juha Auvinen Oulun yliopistosta.

Auvisen mukaan lukuisat tutkimukset ja kokemukset puoltavat hoidon jatkuvuuteen perustuvaa omalääkärimallia.

– Hoidon jatkuvuudella on merkittävä myönteinen vaikutus paitsi terveydenhuollon laatuun myös väestön terveyteen. Se parantaa tutkitusti potilaiden hoitotuloksia ja hoitoon sitoutumista ja vähentää jopa kuolleisuutta. Hyvä hoidon jatkuvuus lisää myös terveydenhuollon ammattilaisten työtyytyväisyyttä ja voi helpottaa esimerkiksi rekrytointeja.