Karavaanarielämä: Asun­to­vau­nu on ou­lu­lais­pa­ris­kun­nan toinen koti

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Oulun vii­me­öi­sis­tä tu­li­pa­lois­ta epäil­ty­nä otettu kiinni kaksi miestä – Pyy­kös­jär­ven ja Puo­li­vä­lin­kan­kaan palot liit­ty­ne­vät toi­siin­sa

Palaneessa katoksessa olleet autot tuhoutuivat palossa Oulun Pyykösjärvellä. Vastapäisen katoksen autot saivat palon kuumuudesta pahoja vauroita. Autokatoksen katto romahti osittain autojen päälle, jotka paloivat pahoin. Seitsemän autoa paloi pahoin autokatospalossa, saman verran autoja vaurioitui vastapäisessä katoksessa kuumuuden takia.
Palaneessa katoksessa olleet autot tuhoutuivat palossa Oulun Pyykösjärvellä.
Palaneessa katoksessa olleet autot tuhoutuivat palossa Oulun Pyykösjärvellä.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Oulun poliisi on ottanut kaksi ihmistä kiinni epäiltynä tuhotyöstä keskiviikon ja torstain välisen yön tulipaloista Pyykösjärvellä ja Puolivälinkankaalla. Paloissa tuhoutui muun muassa seitsemän autoa.

– Kiinniotetut ovat nuoria, mutta aikuisia miehiä, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Luukkonen Oulun poliisista.

Luukkosen mukaan kaksi tulipaloa todennäköisesti liittyvät yhteen.

– Vahvasti se siltä näyttää, kun ne tapahtuivat niin lähekkäin niin lyhyen ajan sisällä.

Myös samana yönä Kiimingissä tapahtuneen tulipalon yhteyttä Pyykösjärven ja Puolivälinkankaan paloihin selvitellään.

Luukkosen mukaan tutkinta on alkuvaiheessa, eikä vahinkojen laajuudesta ole vielä arviota.

Viehetiellä Oulun Pyykösjärvellä paloi torstain vastaisena yönä autokatos ja sen yhteydessä olleet seitsemän autoa. Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että vastapäätä oli toinen autokatos, jossa myös oli seitsemän autoa. Ne kaikki vaurioituivat palosta syntyneen lämpösäteilyn seurauksena.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Puolivälinkankaalla paloi auto ja autokatos
Video: Antti

Tuhoutuneen autokatoksen vieressä oli rivitalo. Myös se oli vaarassa lämpösäteilyn vuoksi. Tuli ei levinnyt asuinrakennukseen.

Päivystävä palomestari Veli Nikula kertoo, että palosta muodostui voimakkaasti savua. Se ei kuitenkaan mennyt suoraan asuntoihin päin, joten alueella asuneita ihmisiä ei tarvinnut evakuoida.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Viehetielle noin kello 3.10. Tunti myöhemmin palo oli sammutettu ja pelastuslaitos oli vaahdottanut palaneen alueen. Palopaikalle järjestettiin jälkivartiointi. Poliisi tutkii tapauksen syttymissyytä.

Kaksi pienempää paloa

Noin puoli tuntia ennen Viehetien paloa pelastuslaitos sai hälytyksen Mielikintielle Puolivälinkankaalle. Parkkipaikalla paloi kevytperäkärry. Se paloi erillään muista ajoneuvoista.

Aamulla noin kello 6.15. tuli palohälytys Kiimingin keskustan tuntumassa sijaitsevaan rivitaloasuntoon.

Siellä asunnon lattialle oli tehty pieni nuotio. Hälytyksen palosta teki naapuri, joka oli huomannut savua. Savusukeltajat sammuttivat palon, eikä tuli ehtinyt levitä rakennuksen muihin huoneistoihin.

Myös Kiimingin paloa tutkii poliisi.

Kahden miehen kiinniotosta kertoi ensimmäisenä Yle.

Juttua täydennetty kello 7.13. Pyykösjärven palossa tuhoutui seitsemän autoa eikä yksi.
Kello 7.20 ja 7.42 lisätty tieto Kiimingin palosta.
Kello 9.37 lisätty tieto poliisitutkinnasta.
Kello 12.39 päivitetty tietoa poliisitutkinnan tilanteesta.
Kello 12.44 lisätty tieto, että kiinniotoista kertoi ensimmäisenä Yle.
Kello 15.29 lisätty kuvia.