Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Oulun Vaaran kau­pun­gin­osaan nousee iso ker­ros­ta­lo, joka tulee hal­lit­se­maan Hal­li­tus­ka­dun mai­se­maa ja tun­nel­maa

Keskeiselle kadulle Vaaran kaupunginosaan rakennetaan uusi kahdeksankerroksinen asuin- ja liiketalo vanhan tilalle. Haussa on tyylikästä ja arvokasta katutunnelmaa.

Keskustaan Vaaran kaupunginosaan Hallituskadun ja Koulukadun kulmaukseen on tulossa uusi, nykyistä paljon isompi kerrostalo, jonka toivotaan antavan uudenlaista, kävelykatumaista tunnelmaa kadunvarren ilmeeseen. Talon suunnittelussa tavoitellaan tyylikkyyttä ja arvokkuutta ja tunnetta, jonka mukaan se olisi aina ollut siinä.

Uusi talo tulee olemaan kahdeksankerroksinen asuin- ja liikerakennus. Nykyinen viisikerroksinen rakennus puretaan pois sen tieltä. Rakennusoikeutta tontilla on kaikkiaan 6 100 kerrosneliömetriä eli kaksi kertaa enemmän kuin mitä nykyisessä talossa on. Maantasakerrokseen sijoittuu 300 neliön verran liiketilaa. Lisäksi tontille saa rakentaa 800 neliön verran tilaa autojen säilytyspaikoille ja talousrakennuksille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.