Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun ui­ma­hal­lit ja muut si­sä­lii­kun­ta­pai­kat avataan maa­nan­tai­na

Oulun uimahallit avataan maanantaina.
Oulun uimahallit avataan maanantaina.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Oulun kaupungin hallinnoimat uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat avataan jälleen maanantaina 10. tammikuuta. Tiedotteen mukaan päätös perustuu Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) lauantaina tekemään päätökseen, jolla kumottiin liikuntatilojen sulku.

Myös aikuisten ryhmäliikunta alkaa maanantaista alkaen. Ainoastaan yleisiä vesivoimisteluita ei pidetä, koska niihin ei ole ennakkoilmoittautumisia ja turvavälien pitäminen voi olla vaikeaa suurten osallistujamäärien vuoksi.

Vuoronvarauksen kautta myönnetyt varatut vuorot palautetaan käyttöön maanantaista alkaen.

Oulun kaupunki kehottaa käyttämään suosituksen mukaisesti maskia liikuntapaikkaan mennessä ja suosimaan korttimaksua käteisen sijasta. Tiedotteessa muistutetaan myös hyvästä käsihygieniasta ja turvavälien noudattamisesta. Pienimmissäkin flunssan oireissa tulee jäädä kotiin.

Koronapassi on voimassa Oulun kaupungin liikuntapaikoissa 16 vuotta täyttäneiltä.

Tiedotteen mukaan asiakasmaksujen hyvitykset tehdään myöhemmin tilanteen vakiintuessa. Jatkossakin liikuntapaikkoihin voi kohdistua rajoituksia nopeilla aikatauluilla.

Liikuntapalvelut muistuttaa, että myös urheiluseurojen ja ryhmäliikunnan järjestäjien tulee avin ohjeiden mukaisesti tehdä kirjallinen suunnitelma koronaturvallisuuden toteuttamiseksi muun muassa ryhmäliikunnassa.