Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Kaksoissurma: Po­lii­sil­la on Vä­li­vai­nion sur­mis­sa käy­tet­ty ase hal­lus­saan

Huoltovarmuus: Ra­ken­ne­taan­ko ra­ta­yh­teys Oulusta Norjaan vai suur­no­peus­ju­nia etelän kau­pun­kei­hin?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun tu­le­vai­suu­den kau­pun­ki­ke­hi­tys pitäisi aloit­taa ra­ti­kas­ta

Ouluun, kuten myös Turkuun, on suunniteltu rakennettavan ratikkalinjaa jo vuosia. Samaan aikaan ratikka on toteutunut Tampereelle.

Ouluun suunnitellun ratikkalinjan varrelle suunnitellaan toteutettavaksi myös merkittäviä kaupunkikehityshankkeita: monitoimiareena, Alppilan bulevardi ja Kaijonharjun mittava uudisrakentaminen. Nämä ovat toki hankkeina kannatettavia, mutta ongelmana on toteutusjärjestys. Rakennuksia ollaan pystyttämässä ensin, ja ratikka tulee aikaisintaan vuosikymmenen päästä asuinalueiden toteutuksesta.

Ratikan toimivuus kärsii siitä, että se toteutetaan alun perin autoliikenteelle perustuvaan kaupunkiympäristöön. Samoin myös itse aluekehittäminen olisi mahdollista toteuttaa huomattavasti tehokkaammin, jos se tehtäisiin ratikan ehdoilla. Tehokkaan, joukkoliikenteeseen tukeutuvan kaupungin kehittäminen on mahdollista ainoastaan ympäristöön, jossa on tehokasta joukkoliikennettä. Jos raitioliikennettä aletaan rakentamaan vasta, kun kaupunki on liikenneruuhkien rampauttama, ollaan auttamatta myöhässä.

"Tehokkaan, joukkoliikenteeseen tukeutuvan kaupungin kehittäminen on mahdollista ainoastaan ympäristöön, jossa on tehokasta joukkoliikennettä."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.