Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun tont­ti­kau­pois­ta Ou­lun­sa­los­sa jä­tet­tiin eriävä mie­li­pi­de – Vih­rei­den Esa Aalto syyttää kau­pun­kia mil­joo­na­tap­piois­ta ja ih­met­te­lee, miksi Sa­lon­ran­nan myynyt yritys saa Oulun asun­to­mes­su­alueel­ta ker­ros­ta­lo­ton­tin

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi Oulunsalon Salonrannan jakosopimuksen. Eriävän mielipiteen jättäneet sanovat kaupungin tehneen kaupoissa kahden miljoonan euron tappiot.

Oulu omistaa Salonrannan alueesta 80 prosenttia ja Oulunsalon Ranta Oy 20 prosenttia.
Oulu omistaa Salonrannan alueesta 80 prosenttia ja Oulunsalon Ranta Oy 20 prosenttia.
Kuva: Lea Remes

Oulun yhdyskuntalautakunta hyväksyi tällä viikolla Oulunsalon Salonrannan kiinteistön jakosopimuksen äänin 9–4. Sopimusta vastaan äänestivät vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat.

Oulun kaupunki osti noin 14 hehtaarin suuruisen Salonrannan alueen Oulunsalon ranta Oy:lta jo vuonna 2013 siten, että kaupunki sai kiinteistöstä 80 prosenttia ja myyjälle jäi 20 prosenttia. Kiinteistön puusto siirtyi myös kokonaisuudessaan kaupungin omistukseen.

Kokonaiskauppahinta oli yli 380 000 euroa. Tuolloin sopimuksessa ei kuitenkaan mainittu, mitkä osat kiinteistöstä kukin osapuoli omistaa, vaan päätös oli, että kumpikin osapuoli omistaa joka neliöstä oman osuutensa, kunnes asemakaava tulee lainvoimaiseksi.

Salonrannan asemakaava astui voimaan viime maaliskuussa. Alueelle aiotaan rakentaa asuntoja.

Jakosopimuksessa sanotaan lisäksi, että Oulunsalon Ranta Oy:lle varataan Hartaanselän tulevalta asuntomessualueelta kerrostalotontti, koska maanomistajalle kohdistuva rakennusoikeus on vähentynyt merkittävästi siitä, mitä Oulunsalon kunnan luonnosvaiheessa oli esitetty.

Kauppojen onnistumisesta varsin eri näkemyksiä

Vihreiden Esa Aalto ja Aino-Kaisa Manninen sekä vasemmiston Ville Luotola ja Suvi Röntynen jättivät sopimuksen hyväksymisestä eriävän kirjallisen mielipiteen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.