Oulun tar­tun­ta­mää­rien kasvu näkyy THL:n lauan­tain lu­vuis­sa, ka­ran­tee­niin 11 hen­ki­löä – myös Ou­lai­sis­sa uusi tau­ti­ta­paus

Kaupungin mukaan Oulussa ollaan koronaepidemian leviämisvaiheessa ja tartuntojen määrä on nousussa.

Koronatestejä on tehty pyhien aikana vähänlaisesti. Kuvituskuva arkistosta.
Koronatestejä on tehty pyhien aikana vähänlaisesti. Kuvituskuva arkistosta.
Kuva: Vesa Joensuu

Oulussa todettiin lauantaina iltapäivään mennessä viisi uutta koronatartuntaa, Oulun kaupunki kertoo.

Tartuntoja tuli ilmi vähemmän kuin aiempina päivinä tällä viikolla. Pyhäpäivistä johtuen myös koronatestaaminen on nyt ollut vähäisempää.

Oulun kaupungin mukaan uusien koronatartuntojen lähteinä ovat olleet ravintola, perhe ja selvittämätön lähde. Karanteeniin asetettiin lauantaina 11 henkilöä.

Oulun kaupunginsairaalassa osastolla B3 on todettu uusi korona-altistuminen. Uusien sairaalaan tulevien potilaiden testauskäytäntöjä on tiukennettu yhteistyössä yhteispäivystyksen kanssa. Joukkoaltistumisia ei ole todettu.

Oulussa on tällä viikolla todettu 77 tartuntaa, mikä on reilut kolme kertaa enemmän kuin viime viikolla. Karanteeniin on asetettu 269 henkilöä. Tämä on yli kolminkertainen määrä edelliseen viikkoon verrattuna. Joukkoaltistumisia on ollut yksi.

Kaupungin mukaan Oulussa ollaan koronaepidemian leviämisvaiheessa ja tartuntojen määrä on nousussa.

Sekä Oulun yliopistollisessa sairaalassa että Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Koronarokotukset jatkuvat ensi viikolla terveydenhuoltohenkilöstön sekä hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön rokotuksilla. Laajamittaisten joukkorokotusten aloitusajankohtaa Oulussa ei vielä tiedetä.

Koronarajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Rajoitusten voimassaoloa arvioidaan seuraavan kerran 7. tammikuuta kokoontuvassa alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä.

Tartuntoja myös muualla maakunnassa

Koronatartuntojen lisääntyminen Oulussa näkyy jälleen lauantaina myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoissa.

Lauantaina THL raportoi 21 uudesta tartunnasta. Perjantaina THL kirjasi Oulun kohdalle 19 uutta tartuntaa. Kaupungin ja THL:n päivittäiset luvut eivät täsmää täysin toisiinsa. Tämä johtuu erilaisesta tavasta tilastoida ja ilmoittaa tartuntoja.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle kirjattiin THL:n tuoreissa tiedoissa 22 uutta tartuntaa. Näistä yksi oli Oulaisissa ja loput Oulussa. Sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu kaikkiaan 1 563 tartuntaa, joista 1 170 Oulussa.

Koko maassa uusia tartuntoja eiliseen verrattuna on 201. Epidemian aikana tautitapauksia on ollut yhteensä 36 604.

Korkeimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Varsinais-Suomen (131,7) sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiireissä 119,8.

Ihmiset ovat lähteneet pyhien aikana laiskanlaisesti koronatesteihin, sillä testausmäärät ovat olleet aiempaa matalammalla tasolla. Esimerkiksi vuoden viimeisenä päivänä testejä tehtiin 1 572, kun joulua edeltävällä ajanjaksolla testejä tehtiin useina päivinä reilusti yli 20 000. Vähäisempi testausmäärä voi näkyä tartuntamäärissä.

Päivitetty kello 18:43: Lisätty Oulun kaupungin tiedot.

Korjattu kello 19:03. karanteeniin asetettiin lauantaina, ei perjantaina.