Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulun Raksila muuttuu rajusti lä­hi­vuo­si­na, mutta ensin pitää ratkoa isoja ky­sy­myk­siä – kuun­te­le uusi Muut­tuu­ko Oulu -pod­cast

Miten liikenne järjestetään sujuvasti Raksilan markettien ja mahdollisen monitoimiareenan käyttäjille? Mitä nousee yliopiston keskustakampukselle varatulle tontille? Ja tarvitaanko monitoimiareenaa Ouluun ylipäätään? Kuuntele Muuttuuko Oulu -podcastin Raksila-jakso.

Oulu
Vieraina keskustelussa ovat Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen sekä yrittäjä, tapahtumajärjestäjä Ilpo Sulkala. Kuvassa myös Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen.
Vieraina keskustelussa ovat Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen sekä yrittäjä, tapahtumajärjestäjä Ilpo Sulkala. Kuvassa myös Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen.

Oulun Raksilan markettien uudistaminen on ollut työn alla jo vuosikausia, mutta yhä ollaan kaavoitusvaiheessa. Kun vanhojen markettien purkaminen ja uusien rakentaminen alkaa, tietää se vähintään kahden vuoden taukoa kaupalliseen asiointiin alueella.

Yksi viivästyksen syy on ollut Oulun yliopiston keskustakampushanke, joka kariutui viime keväänä kaupunginhallituksen käsittelyssä. Nyt markettien uusimisessa ollaan etenemässä, mutta yliopistolle varattu tontti näyttää jäävän toistaiseksi tyhjäksi. Mitä ja milloin siihen kannattaisi rakentaa? Entä millaisia liikennejärjestelyjä ollaan alueelle tekemässä?

Markettien tontin viereen radan varteen ollaan suunnittelemassa monitoimiareenaa muun muassa Oulun Kärppien käyttöön. Areenaa perustellaan myös tapahtumajärjestämisen tarpeilla. Mutta onko areena oikeasti tarpeellinen ja mitä asiasta ajattelee oululainen tapahtumajärjestäjä?

Muuttuuko Oulu -keskustelusarja (osa 3 - Raksila)
Tekijä: Sini Salmirinne ja Sanna Keskinen

Näitä kysymyksiä pohtii Muuttuuko Oulu -podcast kolmannessa jaksossaan. Vieraina keskustelussa ovat Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen sekä yrittäjä, tapahtumajärjestäjä Ilpo Sulkala. Jakson juontavat Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen ja Radio Kalevan päätoimittaja Sini Salmirinne.

Jaksoa ovat olleet valmistelemassa myös toimittaja Anu Keränen Radio Kalevasta ja toimittaja Antti Pasanen Kalevasta.