Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun ra­ken­ta­mi­sen mer­kil­li­set kään­teet

”Merkillisten käänteiden hotelli”, otsikoi Kaleva pääkirjoituksensa 30.9. Kyse oli Jyrki Hallikaisen hotellihankkeesta, joka on roikkunut ilmassa vuosikausia etenemättä paria kerrosta pitemmälle, ja on jälleen jumissa. Oulun päättäjien olisi ajat sitten pitänyt lyödä nyrkkiä pöytään tällaisen koko kaupungin imagoa vahingoittaneen vitkuttelun lopettamiseksi, mutta ei. Pääkirjoituksen otsikon voisikin laajentaa koko kaupungin rakentamiseen. Merkillisiä käänteitä on riittänyt.

Jokin aika sitten kaupunginjohtaja Päivi Laajala piti tärkeänä asemanseudun kehittämistä. Sillä ei ollut tekemistä aseman kanssa, kuten jo luulin, vaan tärkeintä oli ympäröidä rata-alue korkeilla kerrostaloilla. Senaattikiinteistöt ja rakentajat ja kuorivat kerman. Asemarakennus kyhjöttää pilvenpiirtäjien keskellä tosi poloisena.

Oulussa on tiedossa suuria rakennushankkeita, kuten matkakeskus, areena ja yliopisto, joka kyllä kummajaisena on tullut peliin pysäyttämällä Raksilan jo päätöstä vaille valmiin kaavan. Yliopisto sai syksyyn asti määräajan suunnitelmansa esittelyyn, toivottavasti lisäaikaa ei myönnetä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.