Yrittäminen: Takalan perhe löysi pi­ka­vauh­tia uuden kodin Ou­lus­ta, kun kaup­piaan paikka aukesi

Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Urheilu: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulun po­lii­si­lai­tos lisää lu­pa­pal­ve­lui­den au­ki­olo­ai­ko­ja passien ja hen­ki­lö­kort­tien ruuhkan pur­ka­mi­sek­si – poliisi suo­sit­te­lee pe­ruu­tus­ai­ko­jen pi­tä­mis­tä sil­mäl­lä

Oulun poliisilaitos kertoo lisäävänsä lupapalveluiden aukioloaikoja passien ja henkilökorttien runsaista hakijamääristä syntyneiden ruuhkien purkamiseksi.

Oulun keskustan poliisiaseman asiointiaikaa ajanvarauksella saa tällä hetkellä odottaa toukokuun puolelle saakka. Kaleva uutisoi maanantaina 7. maaliskuuta, että keskustan poliisiaseman ulkopuolelle oli muodostunut jonoja ihmisistä, jotka pyrkivät hoitamaan lupa-asiointinsa ilman ajanvarausta.

Poliisi kehottaa asiakkaita varaamaan asiointiin ajan ja hyödyntämään sähköisiä palveluita mahdollisimman paljon. Passin ja henkilökortin hakemiseen ei tarvitse varata asiointiaikaa poliisiasemalla, jos hakija on käynyt passivirkailijan tunnistettavana ja antamassa sormenjälkensä hakemusta varten enintään kuusi vuotta sitten. Asiointi asemalla vaaditaan kuitenkin, jos henkilön nimi on vaihtunut passin edellisen uusimisen jälkeen.

Oulun poliisilaitos muistuttaa tiedotteessaan myös, että ajanvaraustilanne elää päivittäin ja poliisiasemille vapautuu asiointipalvelussa lähes päivittäin peruutusaikoja. Asiakkaat voivat asioida myös millä tahansa poliisiasemalla, joista Oulua lähimpänä ovat Raahen ja Pudasjärven poliisiasemat.

Fakta

Lupapalvelujen aukioloajat 9. maaliskuuta 2022 alkaen

Oulun poliisilaitos lisää poliisiasemien asiakaspalvelua ruuhkien purkamiseksi. Oulun keskustan poliisiaseman lupapalvelut ovat keskiviikosta 9. maaliskuuta lähtien auki maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina kello 8.00–16.15 välillä sekä keskiviikkoisin 9.00–16.15 välillä.

Raahen ja Ylivieskan poliisiasemilla lupapalvelut ovat auki maanantaista perjantaihin kello 9.00–16.00 välillä, Haapajärven poliisiasemalla maanantaista perjantaihin kello 9.00–12.00 ja 13.00–16.00.

Vuoronumeroiden jako lopetetaan Oulun keskustan poliisiasemalla 30 minuuttia ja muilla poliisiasemilla 15 minuuttia ennen aukioloajan päättymistä.

Lähde: Oulun poliisilaitos