Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

Oulun päi­vä­ko­deis­sa ja per­he­päi­vä­hoi­dos­sa otetaan käyt­töön uusi asia­kas­tie­to­jär­jes­tel­mä – lapsen pois­sa­olot il­moi­te­taan eVa­kas­sa

Kaikissa Oulun päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa sekä varhaiskasvatuspalveluissa otetaan 5. syyskuuta alkaen käyttöön sähköinen eVaka-järjestelmä.

Oulun kaupungin varhaiskasvatus on luopunut Vaka Efficasta.

Huoltaja voi hakea eVakassa lapselleen varhaiskasvatus-, esiopetus- ja avoimen varhaiskasvatuksen paikkaa, irtisanoa varhaiskasvatuspaikan sekä ilmoittaa tulotietonsa. Lapsen varhaiskasvatusajat ja poissaolot ilmoitetaan eVakassa. Huoltajat voivat käyttää sitä suomeksi ja englanniksi.

– Kun lapsen varhaiskasvatusajat ja poissaolot ovat tiedossa, pystytään henkilökunnan työvuorot ja ateriatilaukset suunnittelemaan tarvetta vastaavaksi. Järjestelmä auttaa näin välttämään myös ruokahävikkiä, eVakan Oulun projektipäällikkö Anu Hamari kertoo tiedotteessa.

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma ja lapsen arjen dokumentointi ovat jatkossa eVakassa. Se on myös viestintäkanava perheiden ja varhaiskasvatuksen välillä.

Huoltajille järjestetään infotilaisuus eVakasta tiistaina 30. elokuuta kello 17.30–19.30. Osallistumislinkin Teams-tilaisuuteen saa eVakan verkkosivuilta ja englanninkielisiltä verkkosivuilta.

Oulun kaupunki kehittää eVaka-järjestelmää yhä Espoon, Tampereen ja Turun kaupunkien kanssa. eVaka on jo käytössä Espoossa ja Tampereella, Turussa se otetaan käyttöön ensi keväänä. Yhteistyö näkyy huoltajille uusina toiminnallisuuksina ja sähköisinä palveluina myös jatkossa.