Terveydenhuolto: Myös ou­lu­lai­set jou­tu­vat mak­sa­maan, kun Pohteen pal­ve­lu­ja vä­hen­ne­tään

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Jääkiekko: Kärpät romahti täy­des­sä Rak­si­las­sa ru­mas­ti, mutta tu­lok­sen takaa löytyy myös valoa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun mu­siik­ki­juh­lien ava­jais­kon­ser­tis­sa luvassa klas­si­sen mu­sii­kin ja jazzin par­hai­ta paloja – Timo Lassy ja trum­pe­tis­ti Jukka Eskola vie­rai­le­vat ta­pah­tu­mas­sa New Or­lean­sin muu­si­koi­den kanssa

Oulun musiikkijuhlilla levynjulkaisukiertueellaan esiintyvät Jukka Eskola ja Timo Lassy äänittivät Nordic Stew -albuminsa New Orleansissa Yhdysvalloissa paikallisten muusikoiden kanssa.
Oulun musiikkijuhlilla levynjulkaisukiertueellaan esiintyvät Jukka Eskola ja Timo Lassy äänittivät Nordic Stew -albuminsa New Orleansissa Yhdysvalloissa paikallisten muusikoiden kanssa.
Kuva: Jori Huhtala

Oulun musiikkijuhlien avajaiskonsertissa 12. maaliskuuta on luvassa klassisen musiikin ja jazzin parhaita paloja, tapahtuman tiedotteessa kerrotaan.

Avajaiskonsertin ensimmäisellä puoliajalla kuullaan  Antonio Vivaldin klassikkoteos Neljä vuodenaikaa hollantilaisen nokkahuilutaiteiijan Erik Bosgraafin ja Oulun barokkimuusikoiden ensemblen esittämänä.

Teokseen on yhdistetty hollantilaisten visuaalisten taiteilijoiden Paul ja Menno de Nooijerin sekä äänitaiteilija Jorrit Tammingan luoma multimediataideteos.

Avajaiskonsertin toisella puoliajalla siirrytään jazzin maailmaan, kun vuorossa on Lassy – Eskola: Nordic Stew Live -levynjulkaisukonsertti.

Sukupolvensa arvostetuimpiin suomalaisiin jazz-muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti.

Vuonna 2022 kaksikko matkusti jazzin synnyinkaupunkiin New Orleansiin äänittämään musiikkia paikallisten muusikoiden kanssa. Tuloksena oli albumi Nordic Stew, joka julkaistaan 23. helmikuuta.

Julkaisua seuraa viiden konsertin Suomen-kiertue yhdessä yhdysvaltalaismuusikoiden kanssa.

Levynjulkaisukiertueen konsertissa Oulussa Lassyn ja Eskolan kanssa soittavat David Torkanowsky (piano), Roland Guerin (basso), Jason Marsalis (rummut) ja Miika Jämsä (tuuba).

Oulun musiikkijuhlat järjestetään 34. kerran. Tapahtuma-aikana on 12.–27. maaliskuuta 2024. Festivaalin ohjelmistossa on kamarikonsertteja, jazzklubeja sekä orkesterikonsertteja.

Festivaaliohjelmiston ovat suunnitelleet Oulun musiikkijuhlien taiteelliset johtajat, sopraano Mari Palo sekä pianisti ja säveltäjä Kari Ikonen.

Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan joulukuussa.