vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun lä­hi­seu­dul­ta asun­to-osak­kei­ta os­ta­neet kiis­te­li­vät oi­keu­des­sa läm­mi­tys­jär­jes­tel­mään liit­ty­väs­tä asiasta – pää­tyi­vät so­vin­toon ra­ken­nut­ta­jan kanssa

Oulun käräjäoikeudessa vireillä ollut kiista asunto-osakkeiden kaupasta on päättynyt.

Osapuolet ovat allekirjoittaneet sovintosopimukset, jotka käräjäoikeus vahvisti tiistaina. Sovinnon myötä asian käsittely oikeudessa päättyy.

Kiistassa oli noin 50 kantajaa eli oikeusjutun aloittanutta henkilöä. Heidän joukossaan oli muun muassa yksittäisiä henkilöitä ja pariskuntia.

Kantajat olivat ostaneet rakentamisvaiheessa asunto-osakkeita Oulun lähiseudulla sijaitsevista asunto-osakeyhtiöistä, joiden lämmitysmuodoksi talojen rakennuttaja oli valinnut maalämmön.

Ostajat väittivät oikeudessa, että asuntojen markkinoinnissa ei kerrottu kaikista ostamiseen liittyvistä taloudellisista velvoitteista ja vastuista.

Ostajien mukaan he eivät olleet tietoisia maalämpöjärjestelmään liittyvän asunto-osakeyhtiöiden ja energiayhtiön välillä tehdystä energiasopimuksesta, sen sisällöstä ja velvoitteista.

Sopimuksen mukaan jokainen yhtiö osakas lyhentää lämmitysjärjestelmän hintaa osana kuukausittain maksettavia lämmityskuluja. Kunkin osakkaan piti siis maksaa hoitovastikkeissaan sekä toimitetusta lämmöstä että lämmitysjärjestelmän kuluista.

Oikeuskiista liittyi maalämpöön. Arkistokuva maalämmön poraamisesta.
Oikeuskiista liittyi maalämpöön. Arkistokuva maalämmön poraamisesta.
Kuva: Vesa Joensuu

Ostajien mukaan järjestelmän osuus kustannuksista oli jokaisen osakkaan kohdalla merkittävä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.