Päihdeongelmat: Heidi joi itsensä niin hir­veään kän­niin, että heräsi Oulun sel­viä­mis­ase­mal­ta

Musiikki: Tältä näyttää pia­no­batt­le pak­ka­ses­sa tor­ni­ta­lon katolla

Koti: Re­mont­ti­koh­det­ta etsinyt perhe löy­si­kin vasta val­mis­tu­neen kodin Kem­pe­lees­tä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulun kult­tuu­ri­sää­tiön toi­mi­tus­joh­ta­jak­si va­lit­tiin Piia Ran­ta­la-Kor­ho­nen, oh­jel­ma­joh­ta­jak­si va­lit­tiin Samu Fors­blom

Samu Forsblom (vasemmalla) valittiin Oulun kulttuurisäätiön ohjelmajohtajaksi ja Pia Rantala-Korhonen toimitusjohtajaksi. Arkistokuva.
Samu Forsblom (vasemmalla) valittiin Oulun kulttuurisäätiön ohjelmajohtajaksi ja Pia Rantala-Korhonen toimitusjohtajaksi. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtajaksi on valittu Piia Rantala-Korhonen. Kulttuurisäätiön ohjelmajohtajaksi on valittu Samu Forsblom.

Oulun kulttuurisäätiön hallitus päätti valinnoista yksimielisesti tiistaina. Kulttuurisäätiö vastaa Oulun kulttuuripääkaupunkitoiminnasta 1. tammikuuta 2022 alkaen. Oulu toimii Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2026.

Toimitusjohtajan tehtävään jätettiin yhdeksän hakemusta ja ohjelmajohtajan tehtävään 13 hakemusta. Tehtävät olivat avoimessa haussa 5.–23. marraskuuta ja ehdokkaita haki myös rekrytointipalvelu MPS Career Oy.

Toimitusjohtajaksi valittu Rantala-Korhonen on johtanut Oulun kulttuuripääkaupungin hakemusprosessia vuodesta 2017 lähtien. Lisäksi hän on toiminut Oulun kaupungin apulaiskaupunginjohtajana ja konsernihallinnon kansainvälisen ryhmän johtajana.

Ohjelmajohtajaksi valittu Forsblom on toiminut Oulun kaupungin kulttuurijohtajana ja Oulu2026-ohjelmajohtajana vuodesta 2018 lähtien. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Oulu Sinfonian intendenttinä ja Oulun kaupungin tapahtumapäällikkönä.

Oulun kulttuurisäätiön hallituksen puheenjohtaja on Risto Ruohonen ja varapuheenjohtaja on Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala. Jäseniä ovat Emilie Gardberg, Sibelius-Akatemian dekaani, Reima Loukkola, Osuuskauppa Arinan hallintojohtaja, Tytti Määttä, Kuhmon kaupunginjohtaja, Jouko Niinimäki, Oulun yliopiston rehtori, Elena Näsänen, kuvataiteen maisteri ja videotaiteilija ja Cay Sevon, valtiotieteiden tohtori.