Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun kre­ma­to­rio on poissa käy­tös­tä to­den­nä­köi­ses­ti ke­sä­kuul­le saakka – vai­na­jat viedään tuh­kat­ta­vik­si muualle

Viikko sitten vahingoittuneen Intiön kappelin krematorion vauriot estävät vainajien tuhkaamisen Oulussa.

Arkistokuva Intiön kappelin kramatoriosta.
Arkistokuva Intiön kappelin kramatoriosta.
Kuva: Tiina Wallin

Oulun seurakuntayhtymä tiedottaa, että uunirakenteiden ja sähkölaitteistojen vaurioita selvitetään. Tässä vaiheessa kaikki tuhkausvaraukset toukokuun loppuun saakka siirretään oululaisten vainajien osalta muille krematoriopaikkakunnille.

Seurakuntayhtymän mukaan on erittäin todennäköistä, että poikkeusjärjestelyt jatkuvat myös kesäkuussa.

Korvaavat krematoriopaikkakunnat vaihtelevat viikoittain sen mukaan, miten ne pystyvät tuhkausaikoja järjestämään. Oulun seurakuntayhtymä kustantaa oululaisten vainajien kuljetukset, eikä tuhkausmaksu oululaisilta muutu.

Sen sijaan ulkopaikkakuntalaisten vainajien osalta Oulun krematorioon varatut ajat on peruttu. Ulkopaikkakuntalaisten tulee selvittää, mistä muualta korvaavia aikoja saisi. Oulun seurakuntayhtymä ei myöskään kustanna ulkopaikkakuntalaisten kuljetuksia.

Normaalisti Intiön kappelin krematoriossa tuhkataan kuusi vainajaa päivässä.

Viikko sitten savusta kärsineet Intiön kappelitilat ovat käytössä siunaustilaisuuksiin. Siunausjärjestelyjä, joihin liittyy tuhkaus, voi edelleen järjestää normaalisti.