Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Oulun kau­pun­ki­pyö­rien kil­pai­lu­tuk­sen kes­keyt­tä­mis­pää­tök­ses­tä har­ki­taan va­li­tus­ta mark­ki­na­oi­keu­teen – jos valitus on­nis­tuu, lau­ta­kun­nan päätös jou­du­taan pyör­tä­mään tai päätös pitää tehdä uu­del­leen

Yleensä kuntien hankinta-asioista tehdyt valitukset menevät harvoin läpi markkinaoikeudessa.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti keskeyttää kaupunkipyörien hankinnan kilpailutuksen pari viikkoa sitten. Nyt päätöksestä ollaan tekemässä valitusta sillä perusteella, että olisiko kaupunki rikkonut asiassa hankintalakia.

Sykkelit tulivat Ouluun ja olivat toiminnassa vain vähän aikaa loppukesällä 2019. Kesällä 2020 ne öllöttivät käyttämättöminä ja vietiin pois.
Sykkelit tulivat Ouluun ja olivat toiminnassa vain vähän aikaa loppukesällä 2019. Kesällä 2020 ne öllöttivät käyttämättöminä ja vietiin pois.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Kuntaliiton johtava lakimies Katariina Huikko kertoo, että hankintalain mukaan hankinta on mahdollista keskeyttää todellisista ja perustelluista syistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.