Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun kau­pun­ki sel­vit­tää, mistä Nal­li­ka­rin ui­ma­ve­den heik­ke­ne­mi­nen johtuu – ­bak­tee­rei­ta voi päätyä veteen esi­mer­kik­si jä­te­ve­sis­tä, lai­vois­ta tai ui­ma­reis­ta

Nallikarin uimaranta asetettiin maanantaina uimakieltoon veden huonon laadun vuoksi.
Nallikarin uimaranta asetettiin maanantaina uimakieltoon veden huonon laadun vuoksi.
Kuva: Sami Aspelund

Oulun kaupunki selvittää Nallikarin uimaveden heikkenemisen syitä. Ranta asetettiin uimakieltoon maanantaina, sillä uimarannan vedestä löydettiin kahdessa peräkkäisessä näytteessä liikaa ulosteperäisiä bakteereja.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä bakteerien määrän lisääntyminen johtuu. Kaupungin mukaan Nallikarissa veden laatua voivat heikentää rannan mataluus ja veden heikko vaihtuvuus uimarannalla. Voimakas tuuli voi myös nostaa bakteereita veteen pohjasta.

Ulosteperäiset bakteerit voivat päätyä veteen uimareista, minkä vuoksi uimaan ei pidä mennä vatsataudissa. Ulkoisia lähteitä bakteereille voivat olla jätevedet, laivaliikenne ja eläimet.

Aina selvää syytä veden laadun heikkenemiselle ei kuitenkaan kaupungin mukaan löydetä.

Ranta on uimakiellossa siihen saakka, että sieltä on saatu peräkkäin kaksi hyvälaatuista näytettä. Maanantaisen näytteen tulokset tulevat keskiviikkona.

Oulun kaupungin mukaan kaikilla muilla käytössä olevilla uimarannoilla voi uida normaalisti.

Lue myös: Nal­li­ka­ri, hiek­ka­sär­kät ja yli 120 muuta ui­ma­ran­taa – Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on