Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Nal­li­ka­ri, hiek­ka­sär­kät ja yli 120 muuta ui­ma­ran­taa – Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Koko kesän ajan päivittyvästä artikkelista löydät kaikkien Pohjois-Pohjanmaan uimarantojen vedenlaadut. Lisäämme tietoja sitä mukaa kun ympäristöviranomaiset niitä julkaisevat.

Juhannukselta alkavat kesäiset säät saavat suomalaiset hakemaan viilennystä uimarannoilta. Keräsimme tähän juttuun yhteen eri viranomaisten toimittamat vedenlaatutiedot.
Juhannukselta alkavat kesäiset säät saavat suomalaiset hakemaan viilennystä uimarannoilta. Keräsimme tähän juttuun yhteen eri viranomaisten toimittamat vedenlaatutiedot.
Kuva: Vesa Joensuu

Virallisten uimarantojen veden laatua tutkitaan säännöllisesti kunkin alueen terveydensuojeluviranomaisen toimesta. Esimerkiksi Oulun seudulla otetaan kolmesta neljään uimavesinäytettä virallisilta rannoilta kesän aikana. Nallikarin uimavedestä otetaan yhteensä kuusi vesinäytettä.

Kokoamme alla olevaan uimavesikoneeseen Pohjois-Pohjanmaan uimavesien mittaustulokset sitä mukaa, kun ne valmistuvat ja viranomaiset toimittavat ne. Jos siis lähirantasi tietoja ei ole vielä saatavilla, kyseisen rannan tiedot eivät ole vielä saapuneet.

Ulosteperäiset mikrobit syynissä

Veden laatua heikentävät yleensä suolistoperäiset mikrobit tai sinilevät. Ulosteperäisiä mikrobeja voi päätyä uimaveteen muun muassa uimareista, jätevesistä ja eläimistä. Myös rankkasateet ja hulevedet voivat kuljettaa ulosteperäisiä mikrobeja uimarantojen vesiin.

Näytteistä tutkittavat suolistoperäiset enterokokit ja Escherichia coli eli E. coli voivat suurina pitoisuuksina viitata myös taudinaiheuttajien olemassa oloon vedessä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.