Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Kolumni: Lapsi ihol­la­ni laski tes­to­ste­ro­ni­ta­so­ja­ni nuorena isänä ja jää­kiek­koi­li­ja­na

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun kau­pun­ki nou­dat­taa kai­kes­sa toi­min­nas­saan lakeja ja vi­ran­omais­ten ohjeita

Matti Pihlajamaa väittää Kalevan Lukijalta-palstalla 11.8.2020, että Oulun kaupunki ei noudata toiminnassaan lakia. Hän viittaa kirjoituksessaan väliaikaisratkaisuun, jossa neljä Ritaharjun koulun kakkosluokkaa opiskelee lukuvuoden 2020-2021 väistötiloissa Kaukovainiolla oman koulun tilanahtauden takia.

Oulun kaupunki noudattaa kaikessa toiminnassaan lakeja ja viranomaisten antamia ohjeita. Oikeusvaltion perusperiaatteisiin kuuluu mahdollisuus saattaa viranomaisten päätökset valitusviranomaisten käsittelyyn. Samoin tehdyt päätökset voidaan toimittaa kanteluviranomaisten arvioitaviksi.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tutkinut asian, johon Pihlajamaa kirjoituksessaan viittaa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto toteaa päätöksessään 15.7.2020 liittyen Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelujen toiminnasta tehtyyn hallintokanteluun, että Oulun kaupunki on päätöksessään noudattanut perusopetuslakia ja hallintolakia.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan kaupungin järjestelyillä Ritaharjun koulun oppilaille on turvattu mahdollisuus käydä heille osoitettua lähikoulua kaupungin vuokraamissa tiloissa, jonne oppilaat kuljetetaan kaupungin toimesta ja kustannuksella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.