Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulu pyyhkii lä­hi­kou­lu­pää­tök­sil­lä pöytää

Koululaisten evakkoratkaisuista Oulussa uutisoitiin 6.8.2020 Kalevassa. Jutussa oli viitattu myös Pohjois-Ritaharjun koulun kakkosluokkalaisten siirtoon Kotkantien väistötiloihin.

Kyseinen ratkaisu tuli oppilaille ja huoltajille täytenä yllätyksenä tammikuussa 2020 rehtorin ilmoituksella.

Kyseisten oppilaiden lähikouluksi on vuonna 2019 tehdyillä oppilaskohtaisilla hallintopäätöksillä osoitettu Pohjois-Ritaharjun yksikkö, jolloin mitään Kotkantien väistötilaa ei ole ollut edes olemassa. Oppilaalla on lain mukaan oikeus käydä hänelle osoitettua lähikoulua, joka määräytyy koulun maantieteellisen sijainnin perusteella.

Tästä lakiin perustavasta oikeudesta johtuen tällainen oppilaiden siirto pois heille osoitetusta lähikoulusta olisi lain mukaan mahdollinen vain, kun tosiasiallinen este kuten koulun peruskorjaus estää oppilaita käymästä heille osoitettua lähikoulua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.