Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun kau­pun­ki avaa uuden pal­ve­lu­nu­me­ron lap­si­per­hei­den neu­von­taan – pyr­ki­myk­se­nä ohjata kaikki lap­si­per­hei­den yh­tey­den­otot samaan nu­me­roon

Oulun kaupunki on avannut lapsiperheille uuden keskitetyn palvelunumeron. Palvelunumeroon voi soittaa, kun on tarpeen pohtia esimerkiksi lapsen tai perheen tilannetta yhdessä ammattilaisen kanssa ja saada tietoa lapsiperheiden palveluista, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Uusi palvelunumero yhdistää nykyisen kasvatus- ja perheneuvonnan ajanvarausnumeron sekä lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön vastuutyöntekijöiden numerot. Palveluneuvonnan tavoitteena on selkiyttää lapsiperheiden ohjautumista palveluihin, tarjota matalan kynnyksen neuvontaa sekä tehdä palveluihin ohjautumisesta oikea-aikaista ja tasalaatuista.

– Muutoksella pyritään lisäämään resurssia suunnitelmalliseen asiakastyöhön ja ohjata lapsiperheitä koskevat yhteydenotot keskitetysti yhteen numeroon, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Oulun kaupunki ja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelma ovat kehittäneet tänä vuonna lapsiperheiden palveluneuvontaa yhteistyössä. Kaupungilla on myös entuudestaan ollut käytössä lapsiperheille matalan kynnyksen neuvontaa tarjoava Pyydä apua -yhteydenottokanava.

Neuvonta tarjoaa kuntalaisten lisäksi konsultaatiotukea myös alan ammattilaisille. Ohjaajat vastaavat numeroon maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9–11 sekä tiistaisin ja torstaisin kello 13–15 välillä, muina aikoina kuntalainen voi ottaa yhteyttä Pyydä apua -napin kautta. Alle kouluikäisten terveysasioiden hoidossa toimitaan jatkossakin neuvolan puhelimen kautta.