Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Oulun kau­pun­ki avaa ko­ro­na­vi­ruk­sen drive in -tes­taus­pis­teen Orit­ka­riin – testiin pääsee vain ajan­va­rauk­sel­la

Oulun kaupunki avaa perjantaina 21. elokuuta drive in -testauspisteen koronaviruksen testaamiselle Oritkarissa. Kuvituskuva.
Oulun kaupunki avaa perjantaina 21. elokuuta drive in -testauspisteen koronaviruksen testaamiselle Oritkarissa. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Oulun kaupunki avaa perjantaina 21. elokuuta ajanvarauksella toimivan koronaviruksen drive in -testauspisteen. Testauspiste otetaan käyttöön parkkialueella Oritkarissa ja näytteenottopaikalle ajetaan Oritkarintien kautta.

Testauspiste toimii arkisin kello 9–15 ja sinne tulee varata aika Omahoito-palvelun kautta. Ajanvaraus avautuu keskiyöllä perjantain vastaisena yönä. Varauksen voi tehdä vain kuluvalle päivälle itselleen tai puolesta-asioitavalle, eli esimerkiksi perheenjäsenelle tai huollettavalle.

Näytteenottoon jonotetaan testauspisteellä autossa. Ajanvarauksien ajat ovat ohjeellisia. Ajanvaraukselliseen näytteenottoon päädyttiin, ettei liikenne alueella ruuhkaudu.

Drive in -testauspisteellä voidaan testata samaan perheen jäsenet samalla kertaa. Oulun kaupunki kertoo tiedotteessaan, että silloin riittää, että yhdelle autossa olevalle perheenjäsenelle on varattu aika.

Drive in -testausta ei kuitenkaan suositella alle kouluikäisille lapsille. Näytteenotto pieniltä lapsilta on helpompaa koronavastaanotoilla.

Testauspisteen tavoitteena on vähentää flunssaisten asiakkaiden määrää vastaanotoilla ja estää vastaanottojen ruuhkautumista lisäämällä testauskapasiteettia. Oulun kaupunki kertoo harkitsevansa myöhemmin drive in -testauksen mahdollista laajentamista.

Näin Oritkarissa sijaitsevalle koronaviruksen drive in -testauspaikalle ajetaan.
Näin Oritkarissa sijaitsevalle koronaviruksen drive in -testauspaikalle ajetaan.
Kuva: Oulun kaupunki