Vanhat kuvat: Hurjia vaah­to­bi­lei­tä ja rentoja hip­hop­pa­rei­ta 2000-lu­vun poh­joi­ses­sa

Ulkoilu: Hie­ta­saa­ren hal­koau­to­maat­ti kerää kehuja ja puut käyvät kau­pak­si

Oulun kau­pun­ki aloit­taa lä­hi­hoi­ta­jien op­pi­so­pi­mus­kou­lu­tuk­sen OSAOn kanssa – ha­ke­muk­sia tullut jo paljon, haet­ta­va­na 20 paikkaa

Oulun kaupunki aloittaa lähihoitajien oppisopimuskoulutuksen yhdessä OSAOn kanssa.

Haettavana on yhteensä 20 lähihoitajan paikkaa kaupungin hyvinvointipalveluissa. Opinnot alkavat keväällä 2022. Kaupungin tiedotteen mukaan omalla koulutuksella pyritään löytämään keinoja hoitohenkilöstön alati lisääntyviin saatavuushaasteisiin.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että koulutus vaikuttaa kiinnostavan, sillä hakemuksia ja kyselyitä on tullut runsaasti jo ensimmäisten hakupäivien aikana. Hakuaikaa on tammikuun loppuun asti.

– Lisäksi suunnitelmissa on aloittaa myös hoiva-avustajien oppisopimuskoulutus kevään aikana. Harkinnassa on myös kansainvälisen rekrytointi jossain vaiheessa, jos oppisopimuskoulutus ei osoittaudu riittäväksi tavaksi saada lisää henkilöstöä, kertoo Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden henkilöstöpäällikkö Jari Partanen.

Opinnot kestävät opiskelijan aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta riippuen noin 1,5–2,5 vuotta. Koulutus sisältää työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi lähiopiskelua 2–4 päivää kuukaudessa sekä verkko-opiskelua.

Oppisopimusopiskelija on oikeutettu kunnallisen SOTE-sopimuksen mukaiseen palkkaan.