Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke laajentaa innovaatiohakunsa koskemaan keksintöjä, jotka jotka ehkäisevät virusten leviämistä yleisötapahtumissa ja ovat samalla mahdollisimman hiilineutraaleja, tiedottaa Oulun kaupunki.
Innovaatioiden testausalustoiksi ovat ilmoittautuneet NUTS Karhunkierros ja Solstice Festival Kuusamossa, Haapavesi Folk Music Festival, Hailuodon Bättre Folk sekä Oulun Titta på Tuira, Qstock, Varjo-festivaali, Oulun musiikkivideofestivaalit, Äimäraution ravit ja verkkopelitapahtuma Vectorama, joka jo siirtyi vuoteen 2022. Myös vuonna 2022 järjestettävä Art Ii Biennaali on yksi testialustoista.
– Tämä on hieno aloite. Pandemiasta pitää ottaa opiksi. Nyt on oikea aika kehittää kestäviä toimintatapoja sitä aikaa ajatellen, kun massatapahtumiin taas päästään. Hiilineutraalit innovaatiot myös tukevat festivaalimme ympäristötavoitteiden saavuttamista, toteaa tiedotteessa Haapavesi Folk Music Festivalin toiminnanjohtaja Salla Ahvenjärvi.
Testauksia voidaan toteuttaa kesällä 2021, mikäli tautitilanne sallii tapahtumat. Ratkaisuja haetaan jo myös vuoden 2022 tapahtumiin.
Tiedotteen mukaan innovaattorien on mahdollista saada hankkeelta maksimissaan 10 000 euroa testauksen toteuttamiseen tapahtumassa. Testattavat innovaatiot valitsee asiantuntijaraati. Innovaatioiden hakuaika jatkuu toukokuun loppuun asti.
Aikaisemmin hankkeessa on haettu vain sellaisia ratkaisuja, jotka vähentävät tapahtumien aiheuttamaa ympäristökuormaa.
Lisätietoa hankkeesta ja innovaatiohausta löytyy osoitteesta futurevents.oulu.com.
Juttua muokattu klo 15:15: otsikkoa muokattu.