Lippu-uudistus: Bus­si­li­pun hinta Oulun kes­kus­tas­sa voi jopa kak­sin­ker­tais­tua

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun ase­ma­kes­kuk­sen ra­ken­ta­mi­sel­le viimein sinetti – pa­raa­ti­pai­kan suun­nit­te­lu alkaa heti, ra­ken­ta­mi­nen 2024

Kaupunki lunastaa poliisi- ja oikeustalon tontin, johon istutetaan monitoimiareenaa.

Havainnekuva asema-alue laiturilta etelän suuntaan. Kyse ei ole lopullisesta suunnitelmasta, vaan asemakaavan muutosluonnosta varten laaditusta kuvasta.
Havainnekuva asema-alue laiturilta etelän suuntaan. Kyse ei ole lopullisesta suunnitelmasta, vaan asemakaavan muutosluonnosta varten laaditusta kuvasta.
Kuva: Mahlamäki & Lahdelma arkkitehdit

Oulun kaupunki ja valtion omistamaa Oulun asema-aluetta hallinnoivat Senaatin Asema-alueet Oy sekä Senaatti-kiinteistöt ovat löytäneet yhteisen sävelen alueen kehittämisestä. Perjantaina osapuolet kertoivat tuloksista.

Ratkaisu on se, että asemanseudun Raksilan puoli jaetaan kolmeen alueeseen. Kaksi sijoittuu eteläosaan, kolmas on poliisi- ja oikeustalon tontti.

Kaupunki lunastaa kyseisen tontin, johon ollaan sijoittamassa myös kauan kaivattua tapahtuma- ja monitoimiareenaa. Kaupunki maksaa tontista Senaatille 5,8 miljoonaa euroa.

Kaksi eteläistä osaa jaetaan toiminnallisesti niin, että nykyisen Matkahuollon ja linja-autolaitureiden sekä pysäköintipaikkojen paikalle tulee asuinkortteli.

Asematunnelin kohdalle puolestaan sijoittuu asemapalvelukeskus odotustiloineen, liike- ja toimistotiloja sekä mahdollisesti myös hotelli.

Asemapalvelukeskukseen sijoitetaan muun muassa linja-autoasema sekä matkustamista palvelevia tiloja.

Hankkeella on vaikutusta myös ratapihan puolelle.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.