Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun Allas Sea Pool -me­ri­kyl­py­län in­ves­toin­ti­pää­tös siirtyy ensi vuo­del­le – Oulun kau­pun­gin mil­joo­nien mää­rä­ra­haa ei ole pois­tet­tu

Kustannusten nousu viivyttänyt hankkeen etenemistä. Toteuttaja uskoo edelleen kylpylän toteutumiseen.

Torinrantaan Oulun Kiikeliin vuosia suunniteltu Allas Sea Poolin merikylpylähankkeen investointipäätös siirtyy ensi vuoden puolelle. Hankkeen toteuttajan Nordic Urbanin projektipäällikkö Petteri Lautso kertoo, että siirtymiseen on vaikuttanut erityisesti korkomarkkinoiden nopeat muutokset ja rakennuskustannusten vaikea ennakoitavuus yleisen taloustilanteen takia.

– Rakentamisaikataulu vuorostaan voidaan päivittää vasta sitten, kun toteutuspäätös on tehty, Lautso sanoo.

Siitä huolimatta hän kertoo Nordic Urbanin pitäneen yllä projektiin liittyviä neuvotteluja ja uskoo niiden perusteella edelleen vahvasti hankeen toteutumiseen.

Oulun Allas Sea Pool tulisi Torinrantaan Kiikeliin näille paikkeille, jos se joskus toteutuu.
Oulun Allas Sea Pool tulisi Torinrantaan Kiikeliin näille paikkeille, jos se joskus toteutuu.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Allas Sea Poolin Oulun versiota on suunniteltu useita vuosia. Reilut neljä vuotta sitten Kiikelin kylpylän toimijaksi valikoitui Töölö Urban, joka on pitänyt Helsingissä samannimistä kylpylää.

Ouluun yhtiö on suunnitellut tekevänsä muuten melkein täsmälleen samanlaisen kylpylän kuin Helsingissä mutta hieman pienemmän ja oululaisilla mausteilla lisättynä. Suunnitelma ei ole muuttunut siitä, millaiseksi se kaupungin kanssa viimeksi sovittiin.

Allas Sea Pool -kylpylään on tulossa saunoja, kelluvia altaita sekä ravintola- ja kokouspalveluja Helsingin Katajanokalla toimivan esikuvansa malliin

Oulun kaupunki varautuu edelleen kylpyläinvestointiin, koska Nordic Urbanilla on halu vielä jatkaa hankkeen eteenpäin viemistä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.