Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lais­ta ra­ken­nus­lii­ke Kar­ja­luo­toa koskeva työ­so­pi­mus­tuo­mio pysyi ho­vi­oi­keu­des­sa

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut tuomiota jutussa, joka koski työehtosopimuksen soveltamista oululaisessa Rakennusliike Karjaluoto Oy:ssä.

Oulun käräjäoikeus antoi viime syksynä ratkaisun, jonka mukaan kahden kyseisessä yrityksessä työskennelleen henkilön kohdalla täytyy soveltaa yleissitovaa kuorma-autoalan työehtosopimusta ja kolmen työntekijän kohdalla maa- ja vesirakennusalan työehtosopimusta.

Oikeuskiista kumpusi viiden ex-työntekijän nostamasta kanteesta. He kaikki vaativat käräjäoikeutta vahvistamaan, että sovellettava työehtosopimus olisi kuorma-autoalan tes. Karjaluoto puolestaan katsoi, että yhtiö ei ollut muuttunut toiminnaltaan kuljetusyritykseksi ja asiassa pitäisi soveltaa maa- ja vesirakennusalan työehtosopimusta.

Käräjäoikeuden mielestä työntekijöiden työsuhteita yrityksessä päätettiin perusteettomasti. Se velvoitti Karjaluodon maksamaan muun muassa palkkasaatavia ja korvauksia.

Rakennusliike Karjaluoto ja kaksi ex-työntekijää valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Se päätti tiistaina, että käräjäoikeuden tuomiota ei muuteta.

Hovioikeus velvoitti Karjaluodon maksamaan hovioikeudessa syntyneitä oikeudenkäyntikuluja runsaan 10 000 euron edestä.

Lue aiemmin julkaistu laajempi juttu Karjaluodon tes-kiistoista.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.