Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaleva live: Katso pai­kal­lis­ta jal­ka­pal­loa suorana – ACO/OLS kohtaa Her­cu­lek­sen

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­ses­sa Kos­ki­sen per­hees­sä mit­ta­rit pyö­ri­vät ko­ro­na-ai­ka­na – perheen poika suih­kut­te­lee huo­let­to­mas­ti kir­ja­ideoi­ta miet­tien

Viime kevään sulkuaikana liesi ja uuni olivat tulilla kolme kertaa päivässä, pyykinpesukone soi joka päivä ja astianpesukone kaksi kertaa päivässä.

Mikko Koskinen lisää puita pönttöuuniin. Lukas, Ellen ja Hanna Koskinen (oik.) ovat tyytyväisiä, kun sisälämpötila on enemmän kuin 22 astetta.
Mikko Koskinen lisää puita pönttöuuniin. Lukas, Ellen ja Hanna Koskinen (oik.) ovat tyytyväisiä, kun sisälämpötila on enemmän kuin 22 astetta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Pönttöuuni hehkuu Sääskensuolla asuvan kuusihenkisen Koskisen perheen olohuoneessa. Lämpömittarin mukaan ulkona on reilu kymmenen astetta pakkasta ja sisällä lämpö hipoo jo 27 astetta.

Pleikkaria veljensä Lukaksen, 16,  kanssa pelaava Jeremia, 15, tarkenee oikein hyvin t-paidassa.

Uunia ei lämmitetä päivittäin, vain pakkaspäivinä tasaamaan lämpöä. Omakotitalon vesikiertoinen lattialämmitys on säädetty 22 asteeseen.

– Pönttöuuni antaa mukavuuslämpöä ja luo tunnelmaa. Tälle porukalle 25 astetta tuntuu olevan passeli lämpö. 22 astetta on hieman vilpakka, isä Mikko Koskinen kertoo.

Hiihtolomaviikolla koko porukka on kasassa, kuten oli viime vuoden maaliskuussa, kun koronarajoitukset iskivät: äiti ja isä tekivät etätöitä ja neljä lasta opiskelivat etänä.

Koskisille vesi tulee Pikkaralan vesiosuuskunnasta, talousvesi ja myös lattialämmitykseen käytetty vesi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.