Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulu Sin­fo­nian tulevan yli­ka­pel­li­mes­ta­rin Rumon Gamban unelma on tehdä or­kes­te­rin kanssa kan­sain­vä­li­nen lä­pi­mur­to – "Val­loi­tus tehdään le­vyt­tä­mäl­lä suo­ma­lais­ta mu­siik­kia"

Rumon Gamba ottaa varaslähdön ensi vuoden alussa alkavaan kauteensa johtamalla konsertit sekä Oulussa, Ylivieskassa että Raahessa.

Kapellimestari Rumon Gamba ja Oulu Sinfonia harjoittelivat tulevan kolmen konsertin ohjelmaa viime maanantaina Madetojan salissa. Oulun konsertti on tänään torstaina.
Kapellimestari Rumon Gamba ja Oulu Sinfonia harjoittelivat tulevan kolmen konsertin ohjelmaa viime maanantaina Madetojan salissa. Oulun konsertti on tänään torstaina.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kapellimestari Rumon Gamballa on takana ensimmäinen orkesteriharjoituspäivä Oulu Sinfonian kanssa. Edellisestä vierailusta on jo tovi.  Viimeksi Gamba nousi Madetojan salin kapellimestarin korokkeelle helmikuussa 2020, mutta nyt tilanne on toinen.

Tuleva Oulu Sinfonian ylikapellimestari Gamba ottaa varaslähdön ensi vuoden alussa alkavaan kauteensa johtamalla konsertit sekä Oulussa, Ylivieskassa että Raahessa.

Gamban ensivaikutelma orkesterista tuntuu erinomaiselta.

– Olen todella onnellinen ensimmäisestä harjoituksesta. Maamieheni Sir Malcolm Arnoldin säveltämä musiikki on orkesterille uutta, mutta minulle tuttua ja rakasta, Rumon Gamba kertoo.

Kapellimestarilla riittää energiaa pitkän harjoituspäivän jälkeen.

Gamban ilta jatkuu ulkoilemalla ja harjoittelemalla tulevaa konserttiohjelmistoa.

– Rentoudun parhaiten, kun tuuletan ajatuksiani juoksulenkillä.

Gamba asettuu pikkuhiljaa Ouluun, ei kuitenkaan asumaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.