Energia: Kau­ko­läm­pö kal­lis­tuu Oulussa ensi vuonna

Polttopuut: Polt­to­puun ostajia on Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt jonossa al­ku­tal­veen asti

Oulu ei jatka mah­dol­li­suut­ta ai­kais­taa toista ko­ro­na­ro­ko­tus­ta, ro­kot­tei­ta tar­vi­taan nuorten ro­ko­tuk­siin – viime päivinä ko­ro­na­vi­ruk­sel­le on voinut al­tis­tua useissa eri ra­vin­to­lois­sa

-
Kuva: Vesa Joensuu

Oulun kaupunki ei jatka mahdollisuutta aikaistaa toista koronarokotusta. Toukokuun lopussa ensimmäisen koronarokotteen saaneille tarjottiin kuluvalla viikolla mahdollisuus aikaistaa toisen rokotteensa aikaa, sillä rokotteita oli jäänyt käyttämättä edellisillä viikoilla.

Ratkaisu johtuu kaupungin mukaan siitä, että nyt aloitetaan varautuminen nuorempien ikäryhmien rokottamiseen. Rokotteita tarvitaan heille annettaviin ensimmäisiin rokotusannoksiin.

Ensimmäisen koronarokotteen voi saada ilman ajanvarausta vielä 13. elokuuta saakka. Rokotteita on tarjolla päivittäin noin 200–300 kappaletta. Ouluhalliin järjestetään tarvittaessa oma jono ilman ajanvarausta rokotetta hakeville. Ajan voi myös varata Oulun omahoidosta tai puhelimitse.

Viimeisen viiden päivän aikana Oulussa on voinut mahdollisesti altistua koronavirukselle useissa eri paikoissa. Lauantaina virukselle on voinut altistua Petrellin Saluunassa kello 23.15–1.30 välisenä aikana ja Hevimestassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 1–3.30.

Tiistaina mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua Linnamaalla ravintola Kastarissa noin kello 10.40–11.10, Kauppuri 5 -ravintolassa kello 12.30–13.30 ja Ideaparkin Espresso Housessa kello 14.50–15.20.

Kyseisissä paikoissa olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan tarvittaessa herkästi testiin.