Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ope­tus­hal­li­tus laatii suun­ni­tel­mat, mutta ei valvo pe­rus­ope­tuk­sen to­teu­tus­ta

Opetushallituksen opetusneuvokset puolustelivat (Kaleva 17.12./Lukijalta) perusopetuksen laaja-alaista osaamista vedoten muu muassa valtioneuvoston asetukseen, EU:n, OECD:n ja Unescon suosituksiin. Tästä päätellen näitä asioita on mietitty hyvinkin korkealla tasolla ja eri puolilla maapalloa.

Enkä minäkään vähättele yhtään, etteikö arkipäiväinen toiminta koulussa olisi tärkeää omaksua, joiksi luen muun muassa käyttäytymisen muita oppilaita ja koulun henkilökuntaa kohtaan, vähintäänkin itsestään huolehtimisen ja miksei myös toisten auttamisen kykyjen ja taitojen mukaan.

Kaikki muutkin vastaavat heidän mainitsemansa asiat ovat varmasti tärkeitä, ja niitä on syytä korostaa jokapäiväisessä toiminnassa koululla.

Asia, minkä halusin nostaa keskusteluun oli se, kuinka perustaitojen opiskelu toteutuu käytännössä, kun osalla oppilaista on puutteita lukemisessa, laskemisessa ja kirjoittamisessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.