Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

OP lah­joit­ti 29 000 euroa Nuorten Ys­tä­vil­le uk­rai­na­lais­per­hei­den tu­ke­mi­seen

Oulun Osuuspankki on lahjoittanut Nuorten Ystävät ry:lle 29 000 euroa sen lapsiperheiden yksikölle Vanhempien Akatemialle. Yksikkö on aloittanut tarjoamaan asiantuntijatoimintaa ukrainalaisperheiden tueksi paikallisesti sodan pitkittyessä.

Ukrainalaisperheiden tukitoiminta aloitettiin elokuussa Suomen luonnon päivänä, jolloin perheille järjestettiin monipuolinen ulkoilupäivä. Tapahtumaan osallistui yli 60 ukrainalaista lasta ja aikuista.

– Meille on tärkeää kohdentaa lahjoituksemme paikallisesti tutulle ja luotettavaksi tunnetulle kumppanille. Nuorten Ystävillä on merkittävää asiantuntijaosaamista kohdata pakolaistaustalla olevia henkilöitä ja mahdollisuus tukea myös kotouttamistoimissa, Oulun OP:n toimitusjohtaja Keijo Posio painottaa yhtiön tiedotteessa.

Nuorten Ystävät tekee yhteistyötä myös seudun muiden ukrainalaisia auttavien järjestöjen ja palvelujen, kuten Help Center Ukrainan kanssa. Seuraava Vanhempien Akatemian reissu suuntautuu Rovaniemelle Joulupukin Pajakylään. Toimintaan saadaan mukaan myös joitain suomalaisia tai Suomeen muuttaneita perheitä.

–  Ukrainalaisperheet toivotetaan tervetulleiksi Vanhempien Akatemiaan, jonka toiminnan painopisteenä ovat perheryhmät ja -tapahtumat. Lisäksi on mahdollista saada yksilöllistä tukea lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä pulmissa tai vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä, Vanhempien Akatemian kehittämispäällikkö Riitta Alatalo kertoo.