Lippu-uudistus: Bus­si­li­pun hinta Oulun kes­kus­tas­sa voi jopa kak­sin­ker­tais­tua

Pysäköinti: Ki­vi­sy­dä­men puomit ja park­ki­li­puk­keet pois­tu­vat

Kalevan kysely: Ovatko lasten lii­kun­ta­har­ras­tuk­set jo liian kal­lii­ta?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

OP lah­joit­ti 29 000 euroa Nuorten Ys­tä­vil­le uk­rai­na­lais­per­hei­den tu­ke­mi­seen

Oulun Osuuspankki on lahjoittanut Nuorten Ystävät ry:lle 29 000 euroa sen lapsiperheiden yksikölle Vanhempien Akatemialle. Yksikkö on aloittanut tarjoamaan asiantuntijatoimintaa ukrainalaisperheiden tueksi paikallisesti sodan pitkittyessä.

Ukrainalaisperheiden tukitoiminta aloitettiin elokuussa Suomen luonnon päivänä, jolloin perheille järjestettiin monipuolinen ulkoilupäivä. Tapahtumaan osallistui yli 60 ukrainalaista lasta ja aikuista.

– Meille on tärkeää kohdentaa lahjoituksemme paikallisesti tutulle ja luotettavaksi tunnetulle kumppanille. Nuorten Ystävillä on merkittävää asiantuntijaosaamista kohdata pakolaistaustalla olevia henkilöitä ja mahdollisuus tukea myös kotouttamistoimissa, Oulun OP:n toimitusjohtaja Keijo Posio painottaa yhtiön tiedotteessa.

Nuorten Ystävät tekee yhteistyötä myös seudun muiden ukrainalaisia auttavien järjestöjen ja palvelujen, kuten Help Center Ukrainan kanssa. Seuraava Vanhempien Akatemian reissu suuntautuu Rovaniemelle Joulupukin Pajakylään. Toimintaan saadaan mukaan myös joitain suomalaisia tai Suomeen muuttaneita perheitä.

–  Ukrainalaisperheet toivotetaan tervetulleiksi Vanhempien Akatemiaan, jonka toiminnan painopisteenä ovat perheryhmät ja -tapahtumat. Lisäksi on mahdollista saada yksilöllistä tukea lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä pulmissa tai vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä, Vanhempien Akatemian kehittämispäällikkö Riitta Alatalo kertoo.