Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Ny­ky­ih­mis­tä vaivaa put­ki­nä­köi­syys, joka saa nä­ke­mään kirjat ja elo­ku­vat­kin louk­kauk­si­na omaa vii­te­ryh­mää kohtaan

Taiteellisilla esityksillä, siinä missä filosofisilla ja yhteiskunnallisilla ajatuksillakin, on aina katsottu olevan vaarallista voimaa. Aikoinaan tämän uskon ilmenemismuoto oli valtiollinen sensuuri, joka pyrki estämään yksinkertaista rahvasta sortumasta väärille vaikutteille alttiiksi.

Silloin uhka ilmaisunvapaudelle sentään tuli niin sanotusti ulkopuolelta, mutta nykyään sitä harjoittavat juurikin kulttuurin parissa itse työskentelevät tahot.

Britanniassa Roald Dahlin lastenkirjat ja Ian Flemingin James Bond -romaanit ovat jo joutuneet uudelleenkirjoituksen kohteeksi. Tällaista historiaan kajoamista olisi vielä joku vuosi sitten pidetty dystooppisena kuvitelmana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.